Extractele din muguri sporesc fertilitatea
0Vă doriţi cu ardoare un copil, însă, din cauza problemelor de fertilitate, conceperea lui este amânată? De ajutor poate fi gemoterapia, care vă pune la dispoziţie soluţii naturale atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.
Unul dintre cele mai cunoscute remedii împotriva sterilităţii este extractul gemoterapic din mlădiţe de zmeur. Destinat femeilor, acest tratament reglează secreţia hormonală ovariană, restabileşte echilibrul hormonal şi favorizează destinderea musculară la nivelul miometrului (muşchi al peretelui uterin). Se administrează câte 30 de picături, de două-trei ori pe zi, timp de trei luni.
Mesteacănul, pentru ambele sexe
Un alt remediu care poate fi folosit de ambele sexe este extractul din amenţi (inflorescenţe) de mesteacăn pufos, care acţionează asupra sistemului endocrin, datorită conţinutului de substanţe ce stimulează tiroida (dezechilibrele la acest nivel sunt posibile cauze ale apariţiei problemelor de fertilitate).
Extractul din amenţi de mesteacăn pufos este recomandat atât în caz de sterilitate, de frigiditate, de impotenţă, cât şi pentru creşterea libidoului. Din acest preparat se administrează câte 30-70 de picături, echivalentul a 1-3 ml de extract, o dată sau de două ori pe zi.
Se poate folosi şi extract gemoderivat din mlădiţe de rozmarin, ce reglează funcţiile glandelor cu secreţie internă (hipofizară, suprarenală, ovariană şi testiculară). Sunt indicate între 30 şi 50 de picături, administrate de una-două ori pe zi.
Frasinul roşu, recomandat bărbaţilor
Seminţele de frasin sunt recunoscute pentru proprietăţile afrodiziace. În caz de probleme de fertilitate, tinctura de muguri de frasin combate astenospermia, una dintre cauzele majore de sterilitate masculină, crescând mobilitatea spermatozoizilor.
Tot în cazul bărbaţilor, acest preparat combate insuficienţa testiculară şi creşte libidoul. Este indicată administrarea a 30 de picături de tinctură, de trei ori pe zi.
Care sunt asocierile indicate
Pentru rezultate potenţate, extractele gemoterapice pot fi asociate, la recomandarea medicului, cu extracte din plante care stimulează activitatea secretorie a glandelor sexuale.
Tinctura de brânca-ursului este un vasodilatator genital şi are capacitatea de a stimula imunitatea la nivel renal şi genital. Se administrează câte o linguriţă de extract, diluat în 100 ml de apă, de trei ori pe zi.
Cum acţionează?
Maceratele glicerinice se obţin prin prelucrarea în stare proaspătă a mugurilor, bobocilor, inflorescenţelor, mlădiţelor, rădăcinilor tinere sau scoarţei de ramuri tinere. Prin acest procedeu, principiile active (minerale, substanţe hormonale, aminoacizi şi oligoelemente) se menţin într-o proporţie mai mare.
În plus, terapia este uşor de folosit, nu este toxică şi, chiar şi în situaţiile de administrare îndelungată, este lipsită de efecte secundare majore. Inclusiv în aceste condiţii, tratamentul trebuie prescris de medic.
Specialistul nostru
Dr. Ruxandra Constantina
medic de familie
competenţă în apifitoterapie
reflexoterapeut
Extractele gemoterapice sunt de un real folos pentru creşterea fertilităţii atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Acestea trebuie însă prescrise numai de către un fitoterapeut. În caz de sterilitate feminină pot fi folosite extractul din mlădiţe de zmeur (câte 50 de picături, dimineaţa), extractul din amenţi de salcie (câte 50 de picături, la prânz) şi extractul din mlădiţe de merişor (câte 50 de picături, seara).
În caz de sterilitate masculină, sunt indicate extractul din seminţe de frasin (câte 50 de picături, dimineaţa), extractul din mlădiţe de sequoia (câte 50 de picături, la prânz) şi extractul din amenţi de stejar (câte 50 de picături, seara). Tratamentul, în cazul ambelor sexe, durează două-trei luni şi se poate relua după o pauză de o lună.
Atenţie!
Tratamentele care combat sterilitatea trebuie administrate numai la indicaţia medicului.