Articol publicitar

Ce greșeli trebuie să evităm în vacanța de iarnă

0
0
Publicat:

Vacanța de iarnă este așteptată cu interes de toți iubitorii sporturilor de iarnă. Activitățile în aer liber au însă și riscuri, pe care este bine să le cunoaștem. Astfel, putem evita greșelile care pot duce la apariția unor urgențe medicale.

image

Trecerea de la un stil de viață sedentar la practicarea de sporturi intense este una dintre greșelile frecvente care duc la accidentări. Corpul trebuie pregătit înainte de a merge la schi, patinaj și chiar săniuș. Mușchii neantrenați și lipsa mobilității articulare sunt factori care cresc riscul de entorse, luxații, fracturi și alte leziuni ale aparatului locomotor. Este important ca, măcar cu câteva săptămâni înaintea deschiderii sezonului sporturilor de iarnă, să practicăm activități fizice care să ne ajute să fim în formă bună.

Lipsa încălzirii înaintea activităților solicitante este, de asemenea, o greșeală care poate să ne trimită la medicul ortoped. Schiul și patinajul solicită mult articulațiile, de aceea trebuie pregătite pentru efort. Și inima necesită o trecere treptată de la starea de repaus la cea activă, mai ales iarna, când și frigul solicită sistemul circulator. Exercițiile de încălzire nu durează mult, dar pot să facă diferența între o zi plăcută și o vacanță ratată. Exercițiile de întindere sunt, de asemenea, importante, atât înainte de practicarea activităților fizice, cât și după aceea.

Utilizarea unui echipament potrivit, de calitate și pe măsură, este, de asemenea, importantă. Mulți sportivi amatori, mai ales începători, aleg greșit schiurile, dar și vestimentația. Echipamentul trebuie să fie complet, iar elementele de protecție trebuie să fie o prioritate. Accidentele la schi sau patinaj sunt deseori grave, iar casca poate face diferența între viață și moarte.

Nu trebuie neglijate nici condițiile meteo. Frigul, ninsoarea, vântul sunt accentuate la mișcare rapidă, de aceea vestimentația trebuie să țină de cald, dar să permită și aerisirea corpului. Protejarea zonelor cu risc de degerături, ca fața, este un detaliu care nu trebuie trecut cu vederea. De asemenea, acoperirea ochilor cu ochelari speciali asigură protecția împotriva fragmentelor de gheață și zăpadă care îi pot leza. O altă greșeală pe care oamenii o fac în vacanța de iarnă este ignorarea protecției pielii. Razele UV sunt amplificate de reflexia zăpezii. În plus, din cauza frigului, pielea se usucă mai ușor, astfel că este mai predispusă la arsuri solare.

Totuși, în situația în care apar urgențe medicale, este important să ne adresăm la timp medicului. Spitalul Clinic SANADOR este singurul din mediul privat care deține un Compartiment de Primiri Urgențe, disponibil nonstop, 7 zile din 7, inclusiv în perioada sărbătorilor, la numărul 021 9699. Pacienții au acces și la transport rapid, grație serviciului propriu de ambulanță al SANADOR. Cu 22 linii de gardă, Spitalul Clinic SANADOR furnizează servicii medicale pentru un număr mare de urgențe, la cele mai înalte standarde.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite