16 schimbări mici cu efecte mari asupra sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La început de an, mulţi dintre noi ne propunem să facem schimbări în ceea ce priveşte stilul de viaţă. Psihologii ne recomandă însă ca schimbările să nu fie prea drastice, pentru a nu renunţa la planul stabilit şi să nu sfârşim prin a fi foarte dezamăgiţi.

Dacă vreţi să fiţi mai sănătoşi şi mai plini de viaţă în 2016, puteţi pune în aplicare câteva idei simple, citate de metro.co.uk, care nu necesită niciun fel de efort. Iată despre ce este vorba:

1. Beţi un pahar cu apă în fiecare dimineaţă
Vă va ajuta să vă treziţi, vă va hidrata în mod eficient şi, astfel, vă va fi mai uşor să beţi suficientă apă pe timpul zilei. Puneţi o sticlă cu apă lângă pat înainte de a merge la culcare.

2. De fiecare dată când luaţi masa în oraş, alegeţi să beţi apă, nu răcoritoare
Caloriile din mâncare sunt suficiente, nu aveţi nevoie şi de acel pahar de suc!

3. Coborâţi din lift un etaj mai jos sau mai sus
Într-adevăr, nu vă mişcaţi foarte mult, dar nici nu pierdeţi timp. Totuşi, chiar şi un etaj va face diferenţa. Acelaşi lucru îl puteţi pune în practică în drum spre serviciu. Coborâţi din autobuz cu o staţie înainte de destinaţie.

4. Renunţaţi la jumătate din carbohidraţii din farfurie, înlocuindu-i cu legume
Nu spune nimeni că trebuie să scoateţi carbohidraţii din alimentaţie, dar nici nu trebuie să reprezinte mai mult de 70% din farfurie. Renunţaţi la jumătate din cartofi/pâine/paste pentru morcovi, broccoli sau orice alte legume vă plac.

5. Înlocuiţi o ceaşcă de cafea cu una de ceai verde
Dacă sunteţi cu adevărat dependent de cafea, vă va fi imposibil să renunţaţi definitiv. Prin urmare, ar fi ideal să faceţi trecerea treptat, folosindu-vă de ceai verde.

6. Cumpăraţi-vă o caserolă care chiar vă place
Probabil, sună amuzant, totuşi veţi fi mai dornic de a vă pregăti prânzul, în loc să cumpăraţi un sandwich oarecare de la tonomat.

7. Şi o dată ce aţi făcut asta, pregătiţi-vă prânzul cel puţin de două ori pe săptămână
Încercaţi să gătiţi duminică pentru luni şi într-o altă zi când aveţi programul mai liber.

8. Obişnuiţi-vă să luaţi gustări (sănătoase)
Dacă mâncaţi câteva migdale sau un măr la ora 11, veţi fi mai puţin tentat să exageraţi la prânz. Fiţi pregătit şi aprovizionaţi-vă din timp!

9. Urmaţi regula 20/2/20
Sănătatea ochilor este la fel de importantă. De fiecare dată când lucraţi în faţa unui monitor, amintiţi-vă de această regulă. La fiecare 20 de minute, uitaţi-vă la 2 metri în faţă timp de 20 de secunde.

10. Mergeţi la culcare cu jumătate de oră mai devreme
Sau chiar oră, dacă aveţi posibilitatea!

11. Plimbaţi-vă când vorbiţi la telefon sau scrieţi mesaje
Folosiţi în mod util timpul petrecut la telefon pentru a face câţiva paşi în plus.

12. Încercaţi o zi pe săptămână fără carne
Nu vrem să creem o polemică sau să spunem că nu trebuie să consumaţi carne deloc, niciodată, dar o zi pe săptămână în care renunţaţi la carne nu poate să vă facă decât bine. Veţi mânca mai multe legume şi veţi vedea că vă puteţi sătura cu puţin.

13. Ţineţi mereu în geantă o sticlă cu apă
E mult mai uşor să beţi apă dacă o aveţi la îndemână.

14. Cumpăraţi legume congelate şi adăugaţi-le în orice
Probabil aceasta este cea mai rapidă metodă de a vă vitaminiza. Cumpăraţi broccoli, spanac, morcov sau ciuperci şi adăugaţi-le în felurile de mâncare preferate.

15. Dacă v-aţi propus să faceţi mai multă mişcare, alegeţi o anumită zi şi oră şi notaţi-le în agendă
Chiar şi o sesiune de alergat poate face diferenţa. Totuşi flexibilitatea nu este de ajutor în acest caz. Notaţi data, ora şi nu vă abateţi sub nicio formă de la ce v-aţi propus.

16. Faceţi din frigider cel mai bun prieten
Da, frigiderul, folosit în mod corect, poate fi un adevărat magician. Umpleţi-l cu alimente sănătoase, aranjaţi-le. În felul acesta, veţi putea mânca mereu sănătos.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite