Fenomen meteo surprinzător în România. Inversiunea termică: La Sinaia, la Cota 2000, va fi mai cald decât la București

0
Publicat:

Meteorologii avertizează că în zilele următoare vom experimenta un fenomen neobișnuit de inversiune termică, aducând condiții meteorologice diferite la câmpie și la munte.

La Sinaia, mai cald decât la București
La Sinaia, mai cald decât la București FOTO arhiva Adevărul

Specialistul ANM, Mihai Huștiu, explică faptul că la câmpie vom avea parte de frig, ceață, și temperaturi scăzute, în timp ce la munte, inclusiv la Sinaia, la Cota 2000, soarele va străluci, iar temperaturile vor fi chiar mai ridicate decât în București.

Huștiu detaliază fenomenul de inversiune termică, explicând că o masă de aer rece s-a instalat deasupra țării, iar acesta, mai dens, stagnează la suprafață, creând diferențe notabile între zonele de câmpie și cele montane. Astfel, în următoarele zile, la câmpie se vor înregistra temperaturi scăzute, ceață și nebulozitate joasă, în timp ce la munte vor domni condiții însorite și calde, cu temperaturi surprinzător de ridicate.

Despre situația de după weekend, meteorologul adaugă că vremea se va încălzi și vor apărea ploi. Cu toate acestea, există vești bune pentru iubitorii de zăpadă în preajma Crăciunului.

Circulația atmosferică dinspre Atlanticul de Nord va aduce un aer mai cald, iar după un scurt interval de precipitații, o nouă masă de aer rece va pătrunde dinspre nord-vest.

„De Crăciun vor fi vești bune pentru cei care iubesc zăpada”, anunță Huștiu, potrivit DIGI24.

În săptămâna dinaintea Crăciunului, temperaturile vor scădea, aducând o perioadă mai rece decât norma perioadei, iar precipitațiile vor apărea în țară, în special în vest.

Săptămâna Crăciunului aduce o ușoară încălzire, dar se vor menține temperaturi normale pentru această perioadă, iar cantitățile mai semnificative de precipitații vor face apariția. Din cauza temperaturilor scăzute, se deschide posibilitatea ninsorilor.

În concluzie, săptămâna viitoare aduce o diversitate meteorologică, de la condiții reci și ploi la posibile ninsori, oferind astfel o varietate de experiențe în ceea ce privește vremea în România.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite