Ziare.com: Colegiul CNSAS cere Curţii de Apel Bucureşti să constate că Mugur Isărescu a colaborat cu fosta Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mugur Isărescu FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea
Mugur Isărescu FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

Potrivit jurnaliştilor platformei online Ziare.com, colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a aprobat o notă prin care îi atestă lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, statutul de colaborator al fostei Securităţi.

Conform procedurii, CNSAS va sesiza Curtea de Apel Bucureşti, chemată să confirme sau să infirme verdictul Colegiului.

"Colegiul a aprobat Notă de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de banca şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar) - 1 persoană", se arată în comunicatul dat de instituţie după şedinţa din ziua de marţi, 9 iunie, a Colegiului.

Mai multe surse din instituţie au confirmat, pentru Ziare.com, că acest punct trei al comunicatului de presă se referă la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, ar fi semnat zeci de note despre colegi şi diplomaţi pentru Securitatea comunistă, înainte de 1989, sub numele de cod "Manole". Informaţia a apărut în premieră în spaţiul public românesc în 2017, după o investigaţie a cotidianului România Liberă.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite