Videanu: "Nu am făcut şi nu voi face niciodată blaturi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei şi Comerţului, Adriean Videanu, a declarat astăzi, la postul B1 TV, că nu a făcut niciodată blaturi cu posturile de televiziune, lucru care l-a costat.

"Nu am făcut şi nu voi face niciodată cu nimeni blaturi. Este un lucru care mi-a adus un prejudiciu de imagine, chiar şi când eram la primărie. Nu am vrut contracte de publicitate cu televiziunile", a răspuns Adriean Videanu întrebării dacă mai există contracte de publicitate făcute de stat cu posturile de televiziune.

Ministrul Economiei a precizat că, cel puţin la nivelul companiilor naţionale, s-a tăiat orice posibilitate de a se face publicitate la posturile de televiziune.

Întrebat despre listarea companiilor naţionale energetice la bursă, Adriean Videanu a spus că Romgazul "sigur se va lista anul viitor". "În ciuda opiniei tuturor specialiştilor la nivelul Uniunii Europene, Polonia a făcut invers şi a câştigat. A listat la bursă, cu pachete minoritare, marile companii naţionale. Pe o strategie foarte bine făcută, pe perioada următoare, un pilon foarte important la noi este piaţa de capital", a afirmat el.

Întrebat despre datele IPP, care plasează PDL şi pe Traian Băsescu pe ultimele locuri la următoarele alegeri, Videanu a refuzat să comenteze datele. "Dacă noi puteam să majorăm salariile şi pensiile, o făceam, însă am fi avut o inflaţie de până la 5% şi am fi intrat în incapacitate de plată", a spus el.

În continuare, Videanu a vorbit despre efectele pe care le vor avea asupra populaţiei măsurile de creştere a taxelor şi a impozitelor.

"Cota unică are relevanţă economică iar cota progresivă are o valenţă de natură socială. Programele sociale ar trebui date doar celor care au nevoie. În momentul de faţă primim cu toţii subvenţii. Ştiu că Ministerul Muncii lucrează ca doar cei care au cu adevărat nevoie să primească subvenţii pentru facturi. Primii paşi s-au făcut. Eu cred că toţi oamenii care conştientizează că acestea au fost singurele măsuri pentru reluarea creşterii economice vor fi recunoscători pe viitor. Dacă nu făceam acest lucru acum, nu aveam cum să ne apropiem de Europa civilizată" a declarat la sfârşit Ministrul Economiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite