Victor Ponta, la Curtea Supremă: Doamna procuror a fost de acord ca toată lumea să fie audiată, mai puţin Alina Gorghiu, care a încheiat contractele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a fost vineri dimineaţă la Secţia 6 de Poliţie pentru a se achita de obligaţiile impuse în urma controlului judiciar dispus în cazul său în dosarul privind vizita lui Tony Blair în România. Ulterior, însă, acesta a mers la Curtea Supremă, unde a avut loc un nou termen al procesului în care este judecat alături de senatorul Dan Şova pentru fapte de corupţie.

UPDATE Primul care a plecat de la instanţă a fost Dan Şova care a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii. 

La scurt timp, Victor Ponta a ieşit şi el din sediul Curţii Supreme, declararând: „Doamna procuror a fost de acord ca toată lumea să fie audiată, mai puţin doamna Gorghiu (Alina Gorghiu - n.r.). Ea a încheiat contractele”.

Ulterior, avocatul apărării a precuzat că din dosarul procurorilor rezultă că Alina Gorghiiu ar fi semnatara contractelor.

Victor Ponta a fost, vineri dimineaţă, la Secţia 6 de Poliţiei, respectând atsfel obligaţia impusă prin măsura controlului judiciar în dosarul în care este urmărit penal pentru complicitate la spălare de bani în dosarul finanţării vizitei lui Tony Blair în România.

Ulterior, Ponta s-a dus la Curtea Supremă unde are loc un nou termen în dosarul „Turceni-Rovinari”. La instanţă a ajuns şi senatorul Dan Şova, inculpat în acelaşi dosar, însă niciunul nu a vrut să dea declaraţaii în faţa presei.

Dan Şova şi Victor Ponta au fost trimişi în judecată pe 17 septembrie 2015. Alături de aceştia mai sunt judecaţi şi Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET). 

Ancheta a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului. 

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta de faptul că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate. 

Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Laurenţiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea şi Laurenţiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz în serviciu. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite