UPDATE Sorin Oprescu, scos din arest pentru a fi internat la Spitalul Fundeni pentru noi investigaţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii lui Sorin Oprescu au anunţat, joi, că primarul suspendat va fi transferat din Arestul Capitalei la Spitalul Fundeni pentru a i se face noi investigaţii medicale după ce i-a fost depistat un nodul la unul dintre plămâni.

UPDATE Doctoriţa de la cabinetul Arestului central a fost reclamată de avocaţii lui Sorin Oprescu la conducerea Policlinicii MAI ”Dr. Kretzulescu”, pe motiv că nu respectă recomandările medicilor Spitalului Universitar, iar de la momentul externării edilului refuză noi controale în cazul acestuia.

Surse juridiciare au declarat, joi, pentru Mediafax că avocaţii lui Sorin Oprescu ar fi depus la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu ”Dr. Nicolae Kretzulescu” - Policlinica M.A.I. din Bucureşti o sesizare la adresa doctoriţei de la cabinetul medical al Arestului central, pe care o acuză de nerespectarea recomandărilor medicale făcute la externarea lui Sorin Oprescu şi că ar interzice noi controale în cazul acestuia.

Conform surselor citate, avocaţii s-ar fi plâns că doctoriţa s-ar opune aplicării recomandărilor făcute de medicii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) pe motiv că starea lui Sorin Oprescu ar fi bună.

Totodată, sesizarea se referă şi la faptul că din 29 septembrie, când Oprescu a fost externat, aceasta s-ar fi opus efectuării de noi analize la unităţi medicale, aşa cum se recomanda în raportul comisiei de la SUUB.

Potrivit surselor citate, avocaţii ar fi reclamat şi faptul că lui Oprescu nu i se asigură regimul alimentar recomandat bolilor sale şi cer cenducerii Centrului Medical ”Kretzulescu” să lămurească această situaţie, mai scrie Mediafax.

Avocaţii ar acuza-o pe doctoriţă de "nerespectarea şi neluarea de măsuri potrivit recomandărilor din raportul comisiei SUUB", lucru care ar contraveni art. 22 din Constituţia României, care se referă la "dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică".

UPDATE Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a declarat joi, că edilul suspendat va sta cel puţin două zile internat la Spitalul Fundeni.

Acesta a ţinut să mai adauge că Oprescu nu se simte bine, iar glicemia acestuia nu scade.

Mocanu a mai atras atenţia că Sorin Oprescu îşi face singur injecţii şi îşi administrează singur medicamentele, ei fiind cei care îi asigura medicamentele, „nu statul”.

La scurt timp după aceste declaraţii, oficialii Poliţiei Capitalei au reacţionat şi au transmis printr-un comunicat de presă că Oprescu îşi face injecţii în cabinetul medical al arestului sub supravegherea unui medic sau al asistentului medical.

„Cu  privire  la  persoana  privată  de  libertate (Sorin Oprescu - n.r.),  facem  precizarea  că administrarea tratamentului injectabil cu insulină se face exclusiv în cadrul Cabinetului  Medical,  ce deserveşte  Centrul  de  Reţinere  şi  Arestare Preventivă, sub supravegherea unui medic sau asistent medical”, a precizat Poliţia Capitalei.

Avocaţii au declarat că Sorin Oprescu a fost anunţat joi dimineaţă că urmează să fie avizată cererea acestuia de transfer la Spitalul Fundeni, unde va fi consultat şi supus unor analize medicale de către specialişti, arată Mediafax.

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Capitalei au confirmat aceste informaţii şi au precizat că primarul suspendat va fi dus sub escortă al spital.

Avocatul Alexandru Chiciu a depus, pe 3 octombrie, la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, o nouă cerere de internare a lui Sorin Oprescu, după ce, în urma investigaţiilor medicale la care a fost supus, s-ar fi stabilit că ar suferi de 12 afecţiuni, unele grave, fiindu-i depistat şi un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer.

Sorin Oprescu, arestat preventiv Sorin Oprescu, arestat pe 7 septembrie în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, a fost transferat, pe 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a stat internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, sub pază, până pe 29 septembrie. Medicii i-au făcut mai multe investigaţii, printre care şi o coronarografie.

Pe 26 septembrie, primarul suspendat a fost dus la spital după ce avocaţii acestuia au solicitat să fie supus unor investigaţii întrucât suferă de diabet şi are probleme cardiace, care s-au accentuat în urma arestării acestuia.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti care pe 25 septembrie a respins cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu control judiciar sau arest la domiciliu a arătat, în motivare, că primarul suspendat al Capitalei a depus la dosar o serie de înscrisuri din care rezultă că prezenta, la momentul încarcerării, diabet zaharat tip II cu necesar de insulină, arterită, retinopatie incipientă, stent în 2005. Sorin Oprescu a declarat că primeşte tratamentul medical de care are nevoie în arest, „dar nu vrea să moară în arest”, întrucât glicemia sa este foarte mare, neputând ţine sub control strict alimentaţia pe care o primeşte prin cântărire, lucru pe care îl făcea atunci când se afla în stare de libertate.

„Judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că, indubitabil inculpatul prezintă boli grave, fiind posibil ca starea de arest preventiv în care se găseşte de 20 de zile să-i fi cauzat un stres emoţional puternic, care poate duce la agravarea stării de sănătate în viitor. Din modul în care inculpatul şi-a prezentat cauza, se constată că acesta arată că prin luarea măsurii arestării preventive, din cauza bolilor de care suferă, îi este pusă în pericol viaţa. Judecătorul de drepturi şi libertăţi constată că la acest moment procesual, din datele dosarului rezultă că inculpatul primeşte tratamentul medical de care are nevoie, chiar inculpatul afirmând că îşi administrează singur insulina. Trebuie precizat că nu există o expertiză medicală din care să rezulte că viaţa inculpatului este în pericol din cauza condiţiilor de detenţie pe durata măsurii arestării preventive sau că afecţiunile de care suferă inculpatul l-ar supune unui pericol sau unei încercări de o intensitate care să depăşească nivelul de suferinţă inerent detenţiei”, a notat judecătorul în motivare.

De asemenea, instanţa a constatat că nu există înscrisuri medicale din care să rezulte că bolile de care suferă Sorin Oprescu nu ar putea fi tratate în sistemul penitenciar al reţelei medicale a Administraţiei Penitenciarelor ori că nu ar avea posibilitatea efectuării unui tratament sub pază în reţeaua medicală de specialitate a Ministerului Sănătăţii.

„Totodată, se observă că nu există înscrisuri ori alte informaţii din care să rezulte că inculpatului nu îi este asigurată alimentaţia corespunzătoare în arest, astfel că se constată că este neîntemeiată susţinerea inculpatului în sensul că îi este pusă în pericol viaţa”, a menţionat judecătorul.

De asemenea, Instanţa a apreciat că urmărirea penală faţă de Sorin Oprescu nu este finalizată, iar pentru că este posibil ca acesta să influenţeze ancheta, nu este oportună, la acest moment procesual, măsura arestului la domiciliu sau controlul judiciar.

Procurorii au cerut prelungirea arestului preventiv

Pe 30 septembrie, procurorii au cerut prelungirea arestului preventiv în cazul lui Sorin Oprescu, solicitare care a fost admisă pe 30 septembrie de Tribunalul Bucureşti. Decizia de prelungire cu încă 30 de zile a arestului a fost contestată şi se va judeca, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti.

Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită, după ce, pe 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, ar fi primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. 

Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite