Un pensionar italian acuză că a fost jefuit și hărțuit timp de 10 ani de îngrijitoarea româncă

0
Publicat:

Un bărbat în vârstă de 72 de ani, care locuiește în provincia Modena, ar fi fost maltratat ani de zile de îngrijitoarea româncă pe care o angajase să aibă grijă de părinții săi și de către soțul acesteia. Femeia i-ar fi luat apartamentul și pensia, obligându-l să trăiască cu 50 de euro pe lună.

Bătrânul a fost înșelat ani de zile
Bătrânul a fost înșelat ani de zile

Protagonistul poveștii este un pensionar italian de 72 de ani, fost angajat al unei școli, care locuiește în zona Modena, maltratat de îngrijitoare și de soțul acesteia, ambii din România și amândoi acuzați de rele tratamente și ocolire a unei persoane incapabile, scrie ilgiornale.it. 

Soțul româncei a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare de către tribunalul din Modena, într-o procedură simplificată iar soarta femeii (care a optat pentru procedura obișnuită și se așteaptă să se întoarcă în instanță în iulie anul viitor) va fi, de asemenea, discutată în lunile următoare.

Potrivit presei locale, totul a început în urmă cu aproximativ zece ani, când pensionarul italian a angajat-o pe româncă să aibă grijă de părinții săi, care erau în vârstă.

În câțiva ani, amândoi au decedat, dar femeia, profitând de starea de spirit a angajatorului său și de ceea ce părea a fi o relație de prietenie, a reușit să se instaleze definitiv în apartamentul acestuia, obținând permisiunea de a rămâne acolo și de a-și aduce soțul cu ea.

Și, potrivit acuzării, acesta a fost doar primul pas al unui plan bine pus la punct: cuplul l-a înșelat pentru a-i da femeii unul dintre cele două apartamente pe care bătrânul le deținea. Nu numai atât: l-ar fi convins să îi cedeze pensia, să-i transfere indemnizația de concediu și să-i dea posibilitatea de a vinde a doua proprietate pe care o deținea (pe care românii ar fi cumpărat-o pentru o sumă derizorie: puțin sub 10.000 de euro).

Lipsit de orice bun material, bărbatul de 72 de ani trăia cu 50 de euro pe lună: suma pe care i-o dădeau românii, care își opreau restul drepturilor. Nici măcar nu-și mai putea folosi locuința după bunul plac: cei doi soți îl obligau să plece dis-de-dimineață și să se întoarcă abia seara, astfel că pensionarul a fost nevoit să se refugieze într-o căsuță abandonată, fără instalații sanitare.

 Prin urmare, se afla într-o evidentă sărăcie și în condiții sanitare foarte proaste, iar primul care l-a observat a fost avocatul său din oficiu într-un caz de conducere în stare de ebrietate. Și acesta din urmă a fost cel care avea să scoată la lumină întreaga poveste.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite