Sorin Ovidiu Vîntu: Aşa zisa mea aroganţă este modul meu de a-mi apăra demnitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, la Realitatea Tv , că a fost monitorizat de Serviciul Român de Informaţii din 2006.

Majoritatea oamenilor politci care trec pe la Parchet, în forma în care am trecut şi eu, trec pe acolo politic. Nu cred că este cazul să dovedesc public asta, se va dovedi în instanţă că e politic”, a afirmat omul de afaceri, referitor la afirmaţiile pe care le-a făcut astăzi la ieşirea de la Parchet.

Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat că este interceptat de către SRI din 2006.

Interceptările în cazul meu sunt din 2006. Nu este vorba numai de monitorizarea a 12 posturi, aparţinând familiei mele, ci şi înregistrări ambientale în cele trei case în care locuiesc, din Deltă, din Otopeni şi de la Paris. Domnii de la SRI au pus la dispoziţia Parchetului convorbiri care nu au niciun fel de legătură cu cauza.  Sunt convorbiri private, convorbiri cu soţia, cu copiii. Voi pune aceste transcrieri la dispoziţia presei. Toate transcrierile”, a afirmat patronul trustului de presă Realitatea-Caţavencu, adăugând că „este un dezmăţ pe banii publici”.

Întrebat de ce a fost monitorizat din 2006, din moment ce în 2007 a încheiat o înţelegere cu şeful statului, Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat că a făcut lobby împotriva lui Traian Băsescu.

În 2006, extrem de iritat de o declaraţie făcută de domnul Traian Băsescu cu privire la un aşa zis furt al meu la Banca Agricolă, am făcut un adevărat lobby pentru suspendarea lui pentru ca Parchetele române şi serviciile române să treacă exclusiv sub controlul Parlamentului...  Domnul Băsescu mi-a cerut atunci să încetez acest lobby”, a precizat omul de afaceri, adăugând că după încheierea acordului s-a „inactivat”, retrăgându-se din lobby.

Suspendarea domnului Băsescu se poate face doar prin mijloace constituţionale, dacă poate fi făcută”, a mai spus el.

Omul de afaceri a adăugat că a făcut plângere la comisia de control a activităţii SRI-ului la Parlament pentru monitorizarea sa, dar nu s-a luat în seamă.

Întrebat de faptul că ar fi folosit cartele prepay pentru a  nu fi interceptat, Sorin Ovidiu Vîntu a afirmat că nu se pricepe la tehnică şi de aceea foloseşte un singur tip de aparat. „Eu folosesc un singur tip de aparat, am zece aparte identice, nu mă pricep să lucrez cu altele. Cartelele prepay au durată limitată de viaţă”.

El a mai spus că oamenii de afaceri nu pot să vorbească liber din cauza monitorizării. „Discuţii de afaceri se poartă la ureche la birou, în casă sau la restaurant, tocmai în era comunicaţiilor”.

Întrebat de faptul că este considerat arogant, omul de afaceri a precizat că „aşa zisa” aroganţă este „modul meu de a-mi apăra demnitatea”.

Omul de afaceri a încheiat interviul afirmând că Traian Băsescu nu este singurul vinovat pentru situaţia din România.

Nu sunt provocări la adresa şefului statului. Nu doar Traian Băsescu este vinovat de situaţia din România, ci şi cei care execută. Traian Băsescu nu va mai sta mult acolo, maxim 2014. Eu atrag atenţia ce se întâmplă acolo ca să nu mai fie aşa şi dincolo de 2014”, a spus el.

Sorin Ovidiu Vîntu a stat o săptămână în închisoare, fiind eliberat din arestul preventiv pe 16 septembrie. Patronul trustului Realitatea-Caţavencu a fost arestat în noaptea de 9 spre 10 septembrie, alături de şoferul său, Alexandru Stoian, şi de omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan. Vîntu este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare pentru inginerii financiare cu Fondul Naţional de Investiţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite