Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de deszăpezire să îndepărteze zăpada de pe trotuare şi să aplice tratamente preventive pentru combaterea poleiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de deszăpezire să intervină pe trotuare şi pe străzile secundare
Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de deszăpezire să intervină pe trotuare şi pe străzile secundare

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire, sâmbătă, în cadrul Comandamentului de iarnă, să aplice tratament împotriva îngheţului atât pe arterele principale ale Bucureştiului, cât şi pe cele secundare şi trotuare şi să fie îndepărtată zăpada inclusiv în spatele blocurilor.

„Până la ora asta nu s-a prea constatat intervenţia dumneavoastră, a operatorilor de deszăpezire, la trotuarele asumate prin programele de deszăpezire şi combatere a poleiului aşa că rămâne unul dintre obiectivele principale”, a spus Oprescu.

Oprescu le-a mai cerut operatorilor de deszăpezire ca în zilele următoare să aplice tratamente preventive pentru combaterea poleiului. „Ne apucăm de polei şi vreo câteva zile, având în vedere că temperaturile seara, începând cu ora 4 după-amiaza, încep să scadă, eu v-aş ruga frumos ca seara şi dimineaţa să aplicaţi tratamentele pentru arterele principale şi pentru din arterele spatele blocurilor pe care le aveţi în responsabilitate”, a spus primarul general al Capitalei.

Totodată, Oprescu le-a solicitat reprezentanţilor companiei Luxten să se pregătească pentru îndepărtarea ţurţurilor din pasaje, iar celor de la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti le-a cerut să îndepărteze o parte din zăpada de pe aleile principale din parcurile mari. O solicitare similară a fost făcută şi reprezentanţilor Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane pentru a îndepărta zăpada de pe aleile principale din cimitire.

Operatorii de deszăpezire şi cei de la RATB vor avea în vedere şi refugiile de tramvai şi staţiile de autobuze.

Reprezentanţilor Poliţiei Locale, Oprescu le-a cerut să fie prezenţi în continuare la intrările în Capitală vinerea începând cu ora 14.00 şi duminica de la ora 13.00, pentru fluidizarea traficului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale, traficul s-a desfăşurat în condiţii de iarnă, nefiind înregistrate probleme deosebite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite