Scandal între Africa de Sud şi China din cauza importurilor de prezervative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exportul de prezervative dinspre Beijing înspre Pretoria a creat tensiuni. Sud-africanii sunt supăraţi pe asiatici pentru că prezervativele importate din China sunt prea mici.

După ce, recent, musulmanii din Iran s-au supărat foc pe editorii chinezi pentru că tipăreau Coranul cu multe şi nepermise greşeli de limbă, o altă ştire de presă loveşte în exporturile din China. De data aceasta, veştile proaste vin direct din Africa de Sud.

Potrivit realitatea.net, un tribunal din Pretoria a fost sesizat de un producător local de prezervative, care insista pe stoparea importurilor de „căciuliţe“ din China, pe motiv că sunt cu 20% mai scurte decât cele pe care le comercializa el. Prezervativele chinezeşti erau inadecvate pentru sud-africani.

Un raport oficial întocmit de respectivul tribunal confirmă: prezervativele fabricate în China sunt pur şi simplu prea mici.

În consecinţă, instanţa s-a văzut obligată să blocheze o comandă făcută de o companie, la cererea guvernului sud-african, prin care ar fi trebuit să aducă în ţară 11 milioane de prezervative chinezeşti. Guvernul e foarte implicat în politica sexuală a sud-africanilor întrucât sunt consemnate cele mai multe cazuri de infectare cu HIV din toată lumea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite