România a mai crescut în ochii FMI şi ai investitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a depăşit faza de „elev mediocru”, deşi există încă sectoare ale economiei care au rămas nereformate, potrivit şefului misiunii FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks. Acestea ar putea fi, de altfel, în mijlocul negocierilor pentru un nou acord, care are toate şansele să demareze în aprilie 2011.

Într-un interviu acordat Bloomberg, oficialul Fondului arată că noua înţelegere va include condiţii pentru noi reforme structurale privind forţa de muncă, infrastructura şi investiţiile.

Citiţi şi:

Băncile au câştigat bătălia cu clienţii

În privinţa actualului acord, board-ul FMI se va întâlni la începutul lunii ianuarie pentru a evalua progresele României. În acest moment, discuţiile sunt uşor întârziate, astfel că următoarea tranşă din împrumut nu poate veni mai devreme de mijlocul lunii ianuarie.

„O întârziere de o săptămână sau două nu ar avea un impact semnificativ asupra noului aranjament. Intenţionăm, în continuare, să ne întoarcem pentru a negocia un acord în prelungirea celui existent, în ideea că noua înţelegere ar putea intra în vigoare din aprilie", a spus Franks.

Percepţia experţilor privind evoluţia economiei României în următoarele şase luni s-a îmbunătăţit în decembrie, România devenind ţara cu cele mai bune perspective din Europa Centrală şi de Est, potrivit unui sondaj efectuat de institutul ZEW şi grupul austriac Erste. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite