Românca arestată în Italia pentru terorism, extrădată. Femeia era din 2014 în atenţia SRI pentru legături cu ISIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O româncă suspectată că ar avea legături cu ISIS a fost expulzată din Italia
O româncă suspectată că ar avea legături cu ISIS a fost expulzată din Italia

Românca arestată marţi în Italia, fiind suspectată că ar avea legături cu medii islamiste, a fost expulzată, în noaptea de miercuri spre joi în România. Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii (SRI) a declarat că femeia era în atenţia SRI încă din 2014, pentru activităţi de propagandă islamistă şi legături cu gruparea ISIS.

„Românca a fost expulzată din Italia pentru legături cu adepţi ai organizaţiei teroriste Daesh (ISIS - n.r.). Aceasta a intrat în atenţia SRI la începutul anului 2014, ca urmare a activităţilor de propagandă islamistă cu conţinut extremist derulate în mediul virtual. Noi am adoptat la acea vreme măsuri corespunzătoare de monitorizare", a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, citat de Mediafax.

Acesta a mai adăugat că, tot în 2014, SRI a cooperat cu autorităţile din Italia în acest caz, ancheta ducând la expulzarea româncei. 

Revenită în ţară, Sorin Sava a precizat că împotriva femeii vor fi dispuse „măsuri specifice pentru asemenea situaţii, de către autorităţile competente”.

O româncă, în vârstă de 36 de ani, suspectată de legături cu medii islamiste, a fost extrădată de autorităţile italiene, după ce a fost arestată preventiv în oraşul italian Genova, la revenirea din Tunisia.

Aceasta este suspectată de legături cu medii islamiste, astfel că Ministerul italian de Interne a emis un ordin pentru extrădarea sa din Italia. 

În trecut, femeia a fost condamnată pentru trafic de droguri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite