Rezultate slabe la matematică la simularea examenelor de Bac şi Evaluare Naţională din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii şi liceenii bucureşteni s-au descurcat bine la română, însă nu acelaşi lucru s-a întâmplat la matematică, unde subiectele i-au pus în dificultate, arată rezultatele preliminare la prima simulare a examenelor naţionale care vor avea loc la vară.

Rata de promovare la prima simulare organizată în Capitală, în zilele de 31 ianuarie şi 1 februarie 2013, pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul din vară arată mari probleme la matematică, având în vedere că inclusiv la licee bune au promovat cel mult două treimi dintre elevi. La română, rata de promovare este mult mai mare, aproape de 90%, din datele preliminare culese de ”Adevărul”.

La Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul”, specializat pe profil real şi unul din liceele de elită ale Capitalei, ”două treimi dintre elevi au promovat la matematică, la simularea pentru bacalaureat, iar 86 din cei 251 de elevi care au participat la simulare au luat note sub 5”, potrivit directorului instituţiei, Sever Popa.

”Rezultatele de la matematică nu sunt diferite de aşteptările pe care le aveam dacă ne raportăm la nivelul lucrărilor de la alte licee pe care le-am avut la corectat”, a declarat Popa pentru ”Adevărul”.

Doar un elev de nota 10 la mate la ”Mihai Viteazul”

Acesta a mai spus că un singur elev a luat nota 10, au fost şapte note între 9 şi 9,99, 14 note între 8-9, 27 de note între 7-8 şi 47 de note între 6-7.

Totuşi, elevii s-au descurcat mult mai bine la proba de limba şi literatura română; doar doi liceeni de la ”Mihai Viteazul” au picat, iar cele mai multe note au fost de 8.

La Colegiul Naţional Bilingv ”George Coşbuc” din Capitală doar aproximativ 60% dintre elevi au promovat la simularea de la matematică organizată pentru Bac-ul din vară. 

”Majoritatea notelor sunt sub 8, cele mai multe sunt între 6 şi 7, doar câteva trec de 8 şi nu sunt note de 9 şi peste. Vor fi rezultate mai bune în sesiunea a doua de simulări”, a declarat pentru ”Adevărul” profesoara de matematică Claudia Preda, de la ”George Coşbuc”.

În ceea ce-i priveşte pe elevii de clasa a VIII-a care au dat simularea la matematică pentru Evaluarea Naţională din vară, situaţia este mai bună: peste 80% au promovat testul, şi chiar există multe note de peste 9, susţine profesoara.

Note slabe la profesionale

Pentru elevii din liceele tehnologice, prima simulare a adus rezultate foarte slabe, având în vedere dificultatea subiectelor. 

La Grupul Şcolar Industrial ”Constantin Brâncuşi” din Capitală, niciun elev nu a promovat simularea la Matematică pentru Bac, iar la Română au trecut doar 12 din 122 de liceeni. 

Însă, oficialii inspectoratului şcolar al Bucureştiului (ISMB) sunt de părere că rezultatele nu sunt foarte relevante deocamdată, fiind prima simulare, însă reprezintă un semnal de alarmă pentru elevi. 

”Nu este un examen, abia la a doua simulare nota va avea o relevanţă şi va arăta nivelul elevilor, după ce vor fi parcurs toată materia. Sperăm că elevii au înţeles că trebuie să se mobilizeze şi să înveţe pentru examenele de la vară”, a declarat inspectorul de matematică în cadrul ISMB Gabriel Vrânceanu.

Subiecte mai dificile pentru a-i obişnui pe elevi cu greul şi pentru a ridica ştacheta. Aceasta a fost strategia oficialilor de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) la prima simulare pentru examenele naţionale din vară, Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, organizată în Capitală în urmă cu aproape două săptămâni, la care au participat în total aproape 50.000 de elevi.

Aceştia vor afla astăzi, 11 februarie, notele obţinute la cele două probe date la prima simulare a examenelor naţionale din vara lui 2013. ISMB a anunţat că va face publică o situaţie pe tot Bucureştiul luni sau marţi, cel târziu, pentru a vedea nivelul de pregătire al elevilor din Capitală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite