Radiografia dosarului Elodia. Cele zece greşeli ale lui Cristian Cioacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul Adevărul a întocmit topul greşelilor care i-au făcut pe anchetatori să-l considere pe Cristian Cioacă, soţul Elodiei Ghinescu, principalul suspect al uciderii avocatei dispărute la 30 august 2007.

1. Petele de sânge, conţinând ADN-ul Elodiei,  găsite pe uşa domitorului, pe gresia şi faianţa din baie.
2. A anunţat dispariţia soţiei după şapte zile
3. Lipsa a două prosoape şi a unui cuţit.
4. Prezenţa petelor de sânge în portbagajul maşinii lui Cioacă.
5. O picătură din sângele Elodiei a fost găsită pe tocul pistolului lui Cioacă.
6. Lipsa din casă a unui geamantan foarte mare.
7. Mai multe bunuri personale, unele murdare cu sângele Elodiei, găsite într-o râpă de lângă Râşnov.
8. A picat testul cu detectorul de minciuni, invocând  oboseala, dar a refuzat să facă un nou test.
9. A declarat că nu reţine dacă uniforma de poliţist, aruncată în râpă, îi aparţine.
10. A spart e-mailul personal al Elodiei.

Foto: Prosopul şi chiloţii lui Cristian Cioacă găsiţi într-o râpă din Braşov

image

Click pe poze pentru galerie foto!

Acum patru ani, la 29 august 2007, avocata Elodia Ghinescu (40 de ani) era văzută pentru ultima dată în viaţă  de către bona copilului său, Patrick (5 ani). Era ora 18.00. Din seara acelei zile, nimeni n-a mai auzit de Elodia. Subita dispariţie a avocatei a fost anunţată la poliţie abia în după-amiaza zilei de 5 septembrie 2007, de către soţul său, poliţistul Cristian Cioacă (39 de ani), devenit suspectul principal al uciderii Elodiei.
A fost reţinut pentru omor, dar a fost pus în libertate. Lipsa cadavrului avocatei nu i-a putut convinge pe judecători că poliţistul şi-a ucis soţia şi a făcut dispărut trupul neînsufleţit.

Viaţă de star

Acum, Cioacă îşi vede liniştit de viaţă. În patru ani a schimbat mai multe femei, a turat maşini de lux, i s-au dedicat cărţi şi manele şi a devenit un mic star TV. Elodia e doar trecut pentru el.

Căutările Elodiei continuă însă, iar Cioacă solicită închiderea dosarului, invocând stresul la care este supus. Neagă vehement că şi-ar fi ucis soţia, dar refuză cu înverşunare o nouă testare la detectorul de minciuni.

Prima „experienţă” la detectorul de minciuni i-a fost potrivnică: aparatul a arătat că a minţit la toate cele trei întrebări esenţiale legate de dispariţia soţiei sale!

Scenariile acuzatului de crimă

Dacă imediat după dispariţia femeii, Cioacă îi avertiza pe procurori că se vor trezi cu Elodia la uşă, ulterior scenariul său a fost altul: Elodia s-a sinucis! A renunţat la această variantă doar după ce a aflat că nu există niciun caz în istoria criminalisticii în care să nu fie găsit cadavrul unui sinucigaş.

Expertizele făcute în apartamentul din Braşov al soţilor Cioacă – Ghinescu au demonstrat că sângele găsit pe uşi, pe gresie şi pe diverse obiecte aparţine Elodiei.

O greşeală a celui care şi-a finalizat studiile Academiei de Poliţie cu lucrarea „Crima perfectă” a fost şi faptul că imediat după ce probele ADN au demonstrat că sângele din casă este al Elodiei, Cioacă şi-a sunat fosta şefă de la Poliţia Braşov spunându-i că anchetatorii vor găsi urme de sânge şi în maşină.

Previziunile lui Cristian Cioacă aveau să se adeverească în doar câteva zile: în portbagajul autoturismului său au fost găsite mai multe urme cu sângele Elodiei. Acuzat că ar fi aruncat într-o râpă din Râşnov mai multe obiecte din casă pentru a şterge urmele crimei, Cioacă a fost, din nou, pus în încurcătură.

Nu şi-a recunoscut lenjeria intimă!

Nu a putut explica, în ce mod, una dintre uniformele sale de poliţist a ajuns în râpă. Cristian Cioacă avea luate, pe inventar, trei costume de poliţist. După presupusa crimă, nu au fost găsite decât două, iar Cioacă a promis anchetatorilor că le va preda şi cea de-a treia uniformă.

Nu a adus-o nici până în ziua de astăzi. În aceeaşi râpă a fost găsită şi o pereche de chiloţi, dar nici măcar cu probele ADN în faţă – care au demonstrat că lenjeria intimă îi aparţine – Cristian Cioacă nu a recunoscut nimic.EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite