Prinţul Paul, executat silit pentru o datorie de 1,8 milioane de lire sterline pe care o are faţă de un jurnalist britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un executor judecătoresc şi un jandarm s-au prezentat, joi, la locuinţa Prinţului Paul, acesta fiind executat silit pentru o datorie de 1,8 milioane de lire sterline pe care o are faţă de un jurnalist britanic. La această sumă s-ar adăuga şi cheltuielile de judcată de aproape 3 milioane de lire sterline.

Potrivit unor surse, Prinţul Paul ar fi luat un împrumut de la un jurnalist britanic, editor al unei publicaţii care urmăreşte activitatea membrilor caselor regale, arată Digi24.

În Marea Britanie, jurnalistul ar fi deschis mai multe procese, afirmând că nu şi-a primit banii înapoi, şi a cerut să fie pus sechestru pe două conturi bancare ale prinţului Paul.

Unul dintre avocaţii Prinţului Paul a declarat că acesta urmează să fie executat silit pentru 4,7 milioane de lire. Mai precis, 1,8 milioane de lire reprezintă datoria către jurnalistul britanic, iar restul 2,9 milioane de lire sterline reprezintă cheltuielile de judecată.

Avocatul a mai precizat că nu este vorba de un împrumut, ci de o creanţă.

„Nu este vorba de un împrumut, ci de o creanţă. Prin 2006-2007, un ziarist englez, Marco Houston, a publicat un articol negativ despre prinţul Paul al României în presa londoneză. Urmare a acestui articol, prinţul Paul s-a deplasat în Anglia, a avut o discuţie cu acest jurnalist şi au convenit într-o formulă amiabilă să repare imaginea pe care o stricase - să publice un alt articol. În acest interval şi în perioada respectivă de discuţii, Marco Houston s-a şi împrumutat de două milioane de euro sau lire sterline – pentru ca el să-şi salveze revista sau ipoteca pe casă”, a spus avocatul Mircea Andrei, citata de Digi24.

El a povestit cum s-ar fi împrietenit Prinţul Paul cu jurnalistul.

„Ei s-au împrietenit şi, să spunem, din prietenie Marco Houston a publicat un articol negativ împotriva lui Radu Duda. Acesta l-a dat în judecată pe Marco Houston şi a câştigat acest proces. A câştigat aproximativ 2 milioane de lire sterline despăgubiri şi ulterior Marco Houston l-a dat în judecată pe prinţul Paul ca să recupereze banii pe care era obligat să-i plătească faţă de Radu Duda”, a mai spus avocatul.

„Aceasta a fost baza creanţei. De la 2 milioane, câţi au fost în acest proces, în România, astăzi, Marco Houston revendică 4,7 milioane de lire sterline”, a adăugat Mircea Andrei.

Pe de altă parte însă, jurnalistul britanic spune că el i-a împrumutat 1,8 milioane de lire prinţului Paul, bani pe care iniţial nu voia să-i ceară înapoi, dar s-a răzgândit după ce relaţiile dintre ei s-au răcit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite