Predoiu: Premisele Raportului pe justiţie sunt foarte bune; trebuie continuate politicile judiciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul demis al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a arătat, joi, că premisele Raportului pe justiţie sunt foarte bune, dar că trebuie continuate proiectele, aceasta fiind cheia rapoartelor favorabile în domeniu, şi i-a urat succes noului ministru desemnat de premierul Victor Ponta.

"Într-adevăr, premisele raportului sunt foarte bune, dar trebuie continuat. Cuvintele cheie sunt ireversibilitatea proiectelor în domeniul justiţiei, fie că vorbim de eficienţa sistemului judiciar, de punerea în aplicare a noului Cod de procedură civilă, fie că vorbim de instituţiile şi politicile anticorupţie. În măsura în care acestea vor continuna, cu certitudine că raportul va fi foarte bun", a spus Cătălin Predoiu, care a participat, joi, la la conferinţa "Transparency and Business - Transparenţa şi mediul de afaceri", organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană, Ambasada Germaniei şi de agenţia Mediafax.

Întrebat dacă ar trebui ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare în vara anului 2012, Predoiu a răspuns că este foarte greu de spus dacă evaluarea a cinci ani de "mecanism" va demonstra îndeplinirea completă a obiectivelor.

"Sunt de părere că un mecanism similar, poate simplificat, ar trebui aplicat în toate statele membre ale Uniunii Europene", a precizat Cătălin Predoiu.

Întrebat ce aşteptări crede că sunt din partea ministrului desemnat al Justiţiei, Cătălin Predoiu a spus că este prematur să comenteze acest subiect şi i-a urat succes lui Titus Corlăţean.

"Cred că-i prematur. Poate după primele zile, când va lua contact cu agenda ministerului, se poate contura o astfel de discuţie, în orice caz, îi urez succes", a spus Predoiu.

Cătălin Predoiu a mai arătat că, în opinia sa, cadrul legislativ al instituţiilor anticorupţie nu trebuie modificat, acesta fiind unul dintre obiectivele MCV.

"În mandatul meu am încercat să prezerv acest cadru legislativ şi să dau stabilitate instituţiilor anticorupţie, şi de aceea poate că şi de la an la an rapoartele de ţară au fost mai bune", a conchis Predoiu.

Transparenţa şi mediul de afaceri, experienţa Justiţiei în România şi Germania, experienţa companiilor cu sectorul public în Germania şi România, informaţii practice legislative pentru companii sunt teme ale conferinţei "Transparency and Business - Transparenţa şi mediul de afaceri", organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană, Ambasada Germaniei şi Agenţia de presă Mediafax.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite