Poliţia Română şi Europol au demarat o campanie inedită pentru a-i prinde pe infractori: „Dragi infractori, nu mai fugiţi de lege“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română şi Europol au demarat o campanie neobişnuită pentru a-i prinde  pe cei mai căutaţi infractori. Concret, poliţiile din toată Europa vor trimite ilustrate de vară infractorilor periculoşi, care se sustrag de la cercetări sau de la executarea pedepselor. Scopul este ca acestea să devină cât mai virale în mediul online, astfel încât poliţiştii să afle informaţii despre infractorii pe care îi caută.

„Noi nu le ştim adresa la care îi putem găsi. Ne ajutaţi voi să le-o aflăm?” Acesta este apelul autorităţilor de aplicare a legii din toată Europa, în cadrul campaniei EU MOST WANTED, iniţiate de Europol. 

Poliţia Română şi Europol fac apel la toţi utilizatorii din online, pentru a afla informaţii despre cei mai căutaţi infractori. Dragi infractori, nu mai fugiţi de lege, Poliţia vă vrea în ţară, vara asta! Pentru executarea pedepselor, bineînţeles”, se mai arată în comunicat.

„În timp ce majoritatea oamenilor se bucură de o bine-meritată vacanţă de vară, infractorii nu şi-au luat liber. Destinaţiile de vacanţă s-au dovedit a fi locuri ideale pentru cei care fug de autorităţi. Este posibil să-şi fi ales chiar aceeaşi destinaţie ca şi tine. Din acest motiv, este foarte important să ne oferi informaţii, pentru a ne ajuta să prindem măcar câţiva dintre cei mai căutaţi infractori căutaţi de noi”, mai precizează sursa citată.

image

Ilustratele conţin date despre cei mai căutaţi infractori din Europa, care au comis infracţiuni foarte grave, pe teritoriul a 21 de state europene. Astfel, cel mai căutat român este Gheorghe Clapon. Bărbatul se sustrage de la executarea pedepsei de 9 ani şi 4 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, uz de fals şi spălare de bani.

În calitate de reprezentant al firmei SC F. –ES. cu sediul în Nikolaev, Ucraina, dar şi cu sprijinul unor cetăţeni ucraineni neidentificaţi, el a indus şi menţinut în eroare, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale (înşelăciune), pe persoanele vătămate SC M. T. M. & T. SRL BUCUREŞTI şi T. GMBH (Germania), cu prilejul încheierii şi executării contractelor de intermediere vânzare/cumpărare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite