Oana Gheorghiu, Dăruieşte viaţă: Statul nu ne ajută pe noi, noi îl ajutăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto daruieste viata
foto daruieste viata

Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte viaţă, afirmă că lucrările la clădirea care va fi donată Spitalului Marie Curie sunt în termen, fiind terminată structura pe toate cele nouă niveluri. Spitalul ar putea fi dat în folosinţă anul viitor. „Statul nu ne ajută pe noi, noi îl ajutăm pe stat. (...) Ceea ce ne interesează pe noi, în acest moment, este să fim lăsaţi să ne facem treaba”, spune ea.

„Noi nu am pornit niciun scandal şi nu suntem într-un scandal. Am sesizat un share care ni s-a părut nepotrivit şi vulgar şi doamna Firea s-a supărat crezând că este o agendă ascunsă în spate. (...) Nu avem o bătălie nici cu statul român, nici cu doamna Gabriela Firea”, a declarat Gheorghiu vineri seară, la B1 Tv.

Aceasta a precizat că, potrivit legii, orice construcţie realizată pe terenul statului „aparţine de drept statului”.

„Statul nu ne ajută pe noi, noi îl ajutăm pe stat. Acest proiect se face pe terenul pe care îl administrează Spitalul Marie Curie. Noi vom realiza construcţia care la final revine Spitalului Marie Curie prin donaţie”, a afirmat ea.

Ea a precizat că nu este un parteneriat public-privat, că există un contract cu Spitalul Marie Curie, conform căruia ONG-ul construieşte şi donează spitalul.

Asociaţia „Dăruieşte viaţă” a făcut proiecte de mai multe milioane de euro la mai multe spitale din România, a spus aceasta.

„Ceea ce ne interesează pe noi, în acest moment, este să fim lăsaţi să ne facem treaba”, a mai spus Gheorghiu.

Aceasta a precizat că peste 260.000 de români au donat pentru acest spital.

Ea a subliniat că va fi un spital public, o extindere a Spitalului Marie Curie, şi că, după ce se va termina construcţia clădirii, ONG-ul pe care îl reprezintă va dona construcţia Spitalului Marie Curie, aşa cum s-a întâmplat şi cu alte proiecte în ţară.

Oana Gheorghiu a spus că, potrivit estimărilor, spitalul va fi gata la sfârşitul anului viitor. Construcţia a început în anul 2018, structura este terminată pe toate cele nouă niveluri, se lucrează la instalaţii, compartimentări şi faţadă, iar lucrările sunt în termen.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite