O femeie din Satu Mare a stat o zi până să le spună autorităţilor că vine dintr-o zonă roşie. Parchetul i-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Poliţia de Frontieră
Imagine: Poliţia de Frontieră

O femeie din Satu Mare are dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi fals, după ce, iniţial, a declarat la intrarea în ţară că vine din Ungaria, pentru ca în ziua următoare să spună tot adevărul: anume că vine dintr-o zonă roşie, respectiv Austria.


„La data de 07.04.2020  a fost înregistrat dosarul penal având ca obiect săvâşirea infracţiunii de fals în declaraţii (…) şi zădărnicirea combaterii bolilor (…) ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Procurorii informează că femeia a susţinut o variantă la intrarea în ţară, apoi alta, atunci când a ajuns în carantină. Femeia şi-a schimbat declaraţia la 24 de ore.

„În data de 06.04.2020, organele de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Tăşnad s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, numita C.A.M. Ia data de 05.04.2020, ora 6,00, a intra în România pe jos, prin punctul de trecere a frontierei Nădlag, declarând iniţial în scris, la vamă, că vine din Ungaria, iar când a ajuns cu convoiul însoţit, Ia data de 06.04.2020, la Centrul de carantină din localitatea Tăşnad, jud. Satu Mare, a declarat că a venit din zona roşie - AUSTRIA, localitatea Amstteten, unde s-a aflat mai multe zile pentru a îngriji bătrâni la domiciliu”, se arată în comunicat.

Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei oraşului Tăşnad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, se mai arată în documentul citat.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite