Monica Pop, pusă sub acuzare de DNA: Am rezoluţie ANI că nu este incompatibilitate. Este doar răzbunarea lui Vlad Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, urmărită penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, spune că are o rezoluţie din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care arată că nu este în incompatibilitate şi că s-a ajuns în această situaţie după ce fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu s-ar fi răzbunat pe ea pentru că l-a contrazis.

UPDATE  "Nu sunt în incompatibilitate, am rezoluţie ANI care arată acest lucru. Este şi la dosar rezoluţia ANI, dar probabil nu au citit dosarul. Vor vedea când vor citi. Spaţiile din unitatea medicală aparţin Primăriei Sectorului 1 şi sunt concesionate pentru 49 de ani, iar în Consiliul de Administraţie al Spitalului este şi un reprezentat al Primăriei, aşa cum este firesc", a declarat, luni, pentru News.ro, Monica Pop.

În plus, potrivit managerului Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, toată această situaţie ar fi rezultatul răzbunării fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu.

"Este doar răzbunarea lui Vlad Voiculescu pentru că mi-am permis să-l contrazic. I-am spus că nu sunt nereguli la spital şi nu are ce să găsească, atunci el a cerut să se găsescă ceva", a mai spus managerul Spitalului de Oftalmologie.

Acuzaţiile DNA

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Monica Pop, a fost pus astăzi sub acuzare de procurorii DNA pentru infracţiunile de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (4 acte materiale) şi conflict de interese.

Potrivit unui comunicat DNA, Monica Pop,  în calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice – Bucureşti, la datele de 13 iunie 2003, 25 octombrie 2007, 1 decembrie 2007 şi 29 noiembrie 2012, ar fi încheiat, cu încălcarea legislaţiei primare, patru acte adiţionale la un contract de închiriere ce fusese încheiat anterior, cu o societate comercială.

„Concret, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, suspecta a încălcat prevederile art. 14 şi 16 din Legea 213/1998 raportat la art. 1 şi 2 din H.G. 1069/2002.  Prelungirea contractului de închiriere s-a făcut nelegal, deoarece, pentru respectarea prevederilor din Legea 213/1998 raportat la H.G. 1069/2002, exista obligaţia legală ca, începând cu anul 2003, închirierea spaţiilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti să fie efectuată de către Administraţia Fondului Imobiliar al Unităţilor Sanitare Publice – Sector 1 şi ulterior de către Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice din cadrul Consiliului Local Sector 1 Bucureşti, iar sumele de bani încasate cu titlu de chirie să revină fie primăriei Sectorului 1 (administrator), fie Primăriei municipiului Bucureşti (proprietar)”, acuză procurorii anticorupţie.

Chiria, stabilită de Consiliul Local

În plus, Consiliul Local Sector 1 ar fi stabilit un cuantum minim al chiriei pentru închirierea de spaţii pentru servicii medicale şi alte activităţi decât cele medicale (alimentaţie publică) aflate în administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar al Unităţilor Sanitare Publice – Sector 1. În cazul de faţă însă, chiria stabilită prin cele patru acte adiţionale ar fi fost sub acel prag minim.

„Prin aceasta, a fost cauzată o pagubă bugetului Primăriei Municipiului Bucureşti şi/sau bugetului Primăriei Sectorului 1 Bucureşti în valoare de aproximativ 24.478 euro şi, corelativ, a fost creat un folos de aceeaşi valoare societăţii comerciale care a închiriat spaţiul în incinta spitalului”, anunţă DNA.

Acuzaţia de conflict de interese

La data 28 noiembrie 2012, în calitate de manager al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice – Bucureşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Monica Pop ar fi participat, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic de Oftalmologie, la luarea unei decizii privind încheierea unuia dintre actele adiţionale la contractul de închiriere, „decizie prin care s-a obţinut, în mod direct, un folos patrimonial pentru o societate comercială cu care suspecta s-a aflat în raporturi de muncă”.

„Astfel, în perioada 1 martie 2007-14 ianuarie 2011, aceasta a fost angajată cu contract de muncă cu normă parţială la respectiva societate comercială. Fiind vorba de o perioadă de cinci ani ce precede data încheierii documentului, sunt întrunite condiţiile care definesc conflictul de interese”, mai acuză DNA.

Procurorii DNA au anunţat că Monicăi Pop i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite