Monica Macovei: Judecătorii se vor uita la toată averea persoanei judecate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat joi că judecătorii vor analiza toată averea persoanei judecate şi dacă nu poate justifica bunuri, acestea ar putea fi confiscate, la fel ca în cazul donaţiei sau vânzării unui bun sub preţul pieţei pentru a scăpa de confiscare.

Monica Macovei, raportor pentru Directiva europeană 42/2014 privind îngheţarea şi confiscarea instrumentelor şi produselor infracţiunilor săvârşite în Uniunea Europeană, a spus la Conferinţa Pan-Europeană a Oficiilor Naţionale de Recuperare a Creanţelor că Directiva europeană 42/2014 privind confiscarea bunurilor obţinute din infracţiuni introduce şi confiscarea de la terţi.

„Atunci când donezi sau vinzi un bun sub preţul pieţei, o tranzacţie de formă pentru a scăpa de confiscare, pot fi confiscate bunurile şi atunci când procesul nu ajunge la o condamnare, dacă a fugit din ţară sau dacă este bolnav, de exemplu”, a precizat Monica Macovei, citată de News.ro.

Europarlamentarul a precizat că persoana care ar trebui să urmărească dacă se aplică o confiscare este judecătorul care a dispus măsura. “El ştie probele şi este interesat să meargă cu ea până la capăt. Aşa aş modifica legea”, a explicat aceasta.

Monica Macovei a subliniat că Guvernul Ciolos “nu are voie să plece” până nu se pune în aplicare directiva privind confiscarea extinsă, susţinând că niciun alt executiv nu va face acest lucru mai târziu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite