Miting împotriva corupţiei, desfăşurat în mai multe oraşe. Ce au scandat protestatarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatari în faţa Palatului Victoriei FOTO Inquam Photos
Protestatari în faţa Palatului Victoriei FOTO Inquam Photos

Câteva mii de români au ieşit să protesteze duminică seară în mai multe oraşe din ţară, printre care Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, faţă de ultimele măsuri ale Guvernului Tudose. În Capitală s-au strâns în faţa Palatului Victoria câteva sute de manifestanţi care timp de trei ore au protestat faţă de guvernarea PSD-ALDE.

UPDATE Protestul s-a încheiat atât în Capitală, dar şi în celelalte oraşe în care românii au ieşit să conteste măsurile guvernării PSD-ALDE. 

UPDATE În jurul orei 21.00, protestatarii din Capitală au început să plece din Piaţa Victoriei. De altfel, potrivit unor organizatori ai protestului, citaţi de Agerpres, aprobarea pentru manifestaţie e până la ora 21.00. 

UPDATE La Timişoara s-au strâns peste 1.000 de persoane, potrivit Digi24. 

UPDATE În jur de 2.000 de oameni protestau în Cluj-Napoca la ora 19.30. „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie“, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta“, „Nu staţi la căldură şi pe voi vă fură“ sunt scandările mulţimii.

UPDATE La ora 19.00, în Piaţa Victoriei erau strânşi în jur de 300 de oameni, potrivit HotNews. „Justiţie, nu corupţie!“ şi „Nu scăpaţi!“ sunt printre mesajele transmise de cei aflaţi în faţa Guvernului. 

Protest la Piaţa Victoriei din Bucureşti pe 19 noiembrie 2017 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Un mic protestatar. FOTO Inquam Photos


„Ne întâlnim duminică la ora 18.00 pm, ora României, în pieţele publice din localităţile noastre, fie din ţară, fie din diasporă. Spunem NU asaltului asupra justiţiei! Apărăm independenţa justiţiei şi ne opunem proiectelor de modificare a legilor justiţiei discutate în acest moment în Parlament”, se arată pe pagina evenimentului

„Dragnea a declarat, cu subiect şi predicat, RĂZBOI instituţiilor europene care îl acuză că a furat 21 de milioane de euro, DNA-ului şi celoralete instituţii din justiţie care îi cercetează faptele. “VA FI RĂZBOI”, cu toţi cei ce îşi doresc o clasă politică purificată de corupţie, război cu cei ce îl contestă, dar şi cu cei ce i-au ales”, mai spun organizatorii. 

Până acum, 3.000 de persoane sunt interesaţi de eveniment, în timp ce 1.100 de persoane spun că vor participa la protestele din această seară, conform paginii de Facebook.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite