Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în timpul călătoriei cu avionul, în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe companii aeriene americane au anunţat că nu vor mai solicita purtarea măştilor încă din aprilie Foto Pixabay
Mai multe companii aeriene americane au anunţat că nu vor mai solicita purtarea măştilor încă din aprilie Foto Pixabay

​Începând de luni, 16 mai, pasagerii nu vor mai fi nevoiţi să poarte măşti de protecţie în aeroporturile şi la bordul avioanelor din Europa, au anunţat, miercuri, Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţă a Aviaţiei şi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.

“De săptămâna viitoare, măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii pe durata zborurilor, pentru a ne alinia, în linii mari, la cerinţele autorităţilor naţionale din Europa pentru transportul public", a declarat directorul executiv al Agenţiei Uniunii Europene pentru Siguranţă a Aviaţiei, Patrick Ky, conform Reuters.

Italia, Franţa, Bulgaria şi alte ţări europene au relaxat sau au ridicat măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. 

Mai multe companii aeriene americane au anunţat că nu vor mai solicita purtarea măştilor încă din aprilie, după ce un judecător federal din Florida a decis că obligativitatea privind utilizarea măştilor în transportul public este ilegală. 

Directorul Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor, Andrea Ammon, a spus că deşi purtarea măştilor nu va mai fi obligatorie "este important să fim conştienţi că distanţarea fizică şi o bună igienă a mâinilor sunt cele mai bune metode de reducere a transmiterii virusului".

Se aşteaptă ca regulile privind purtarea măştilor să varieze după ridicarea cerinţei obligatorii, companiile aeriene sunt sfătuite să încurajeze pasagerii să folosească măşti pe zborurile către sau dinspre destinaţii în care purtarea măştii este încă necesară în transportul public, au spus agenţiile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite