Magistraţii italieni au refuzat extrădarea lui Mario Iorgulescu în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mario iorgulescu

Curtea de Apel din Milano a respins cele două mandate europene de arestare emise pe numele lui Mario Iorgulescu, potrivit avocatului fiului preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal.  Aceasta nu va mai fi extrădat în România „deoarece starea psihică a lui este de natură să împiedice participarea conştientă la proces”, mai menţionează noul său avocat, Oleg Burlacu.

Miercuri a avut loc al doilea termen al procesului în care Mario Iorgulescu e judecat pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Însă avocatul său, Oleg Burlacu, a solicitat o amânare, motivând că a fost angajat cu mai puţin de 24 de ore înainte să înceapă şedinţa, conform Libertatea.

 „Curtea de Apel din Milano a stabilit că Mario Iorgulescu este într-o stare medicală gravă şi a respins ambele mandate europene de arestare solicitate de statul român”, a declarat avocatul.

„Da, aşa este. E o decizie de pe 31 mai sau 1 iunie, nu-mi mai amintesc bine. Băiatul meu va rămâne internat pentru că suferă de o boală ireversibilă. Nu ştiu ce va face statul român dacă Mario va fi externat peste un an sau doi”, a confirmat tatăl lui Mario, Gino Iorgulescu.

În nopatea de 7 spre 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu, care se afla la volanul unei maşini de lux, a intrat pe contrasens şi lovit o altă maşină, omorându-l pe şoferul acesteia, Daniel Vicol (24 de ani), tatăl a doi copii. În urma analizei probelor biologice s-a stabilit că Mario Iorgulescu avea 1,96 g/l şi era sub influenţa cocainei.   

Iar primul mandat european de arestare a fost emis pe numele acestuia în mai 2020, când Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea sa preventivă în dosarul de omor. Cel de-al doilea mandat europen de arestare a fost emis pentru condamnarea definitivă la 3 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la lipsire de libertate, pentru o faptă anterioară accidentului, decisă în aprilie anul trecut de Curtea de Apel Bucureşti. 

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri