MAE: Un cetăţean român a cerut să fie repatriat din Wuhan, China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean român a cerut să fie repatriat din Wuhan (China), zonă afectată de noul coronavirus, alţi doi români, dintr-o localitate a aceleiaşi provincii, Hubei, fiind în contact cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin angajatorul lor.

Miercuri ministrul Sănătăţii a declarat că în ţara noastră nu există niciun caz confirmat de Corona virus, subliniind că prin suprapunerea cu sezonul gripal se pot ajunge la confuzii şi că problema trebuie tratată cu celeritate şi calm.

”Vom face un update pe situaţia coronavirus. Am avut o întâlnire la ISU, la care a participat Nelu Tătaru, secretar de stat, iar mâine se vor adopta câteva măsuri.

După ultimele date primite, sunt 4 cazuri în Franţa, patru în Germania. Acestea sunt recente, şi sunt o situaţie particulară. Niciun caz confirmat de coronavirus în România. Noi suntem pregătiţi.

Facem apel la calm din cauza suprapunerii cu sezonul de gripă. Trebuie tratat totul cu calm şi celeritate pentru a nu crea o stare de panică.

Din păcate termoscannerele nu sunt foarte eficace, deoarece coronavirusul se manifestă, inţial, fără febră, cu o formă de pneumonie interstiţială care nu se vede. În România trebuie să existe 2-3 scannere pe aeroporturile mari.

Facem un apel la calm, avem acest coronvirus suprapus cu gripă. Nu trebuie să stârnim panică în rândul populaţiei inutil. În România vorbim dor de gripa sezonieră”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite