Judecătorul Cătălin Şerban, vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, eliberat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Şerban a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă
Judecătorul Şerban a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis eliberarea din funcţie a judecătorului Nicolae Cătălin Şerban după ce acesta a fost condamnat definitiv, de către Curte Supremă, la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Plenul CSM a discutat eliberarea din funcţie a judecătorului Nicolae Cătălin Şerban, fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, ca urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. 

Pe 18 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-a condamnat pe Nicolae Cătălin Şerban la cinci ani de închisoare, iar soţia acestuia, Mihaela Ramona Şerban, notar public, a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Aceasta este acuzată de complicitate la trafic de influenţă.

Nicolae Cătălin Şerban a fost trimis în judecată în aprilie 2012, pentru că, în calitate de judecător cu funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, a pretins de la doi cetăţeni sârbi, prin intermediul altor inculpaţi din acest dosar, suma de 60.000 euro, iar, pe 14 martie 2012, a primit cu ajutorul acestora suma de 50.000 euro. 

Banii au fost pretinşi şi primiţi de judecătorul Şerban care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor ce aveau spre soluţionare două dosare aflate în faza recursului pe rolul Curţii de Apel Timişoara, pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate. 

Suma de 50.000 de euro, reprezentând obiectul infracţiunii, a fost găsită pe 15 martie 2012, în urma efectuării percheziţiei domiciliare la cabinetul notarial al soţiei sale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite