Jandarmeria a dat zeci de amenzi la protestul antivacciniştilor de sâmbătă, din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Jandarmeria a anunţat că a dat zeci de sancţiuni contravenţionale după protestele care au avut loc sâmbătă seara în Bucureşti, la Universitate, în Piaţa Victoriei şi la Palatul Cotroceni. Organizatorii riscă amenzi între 2.000 şi 10.000 de lei, iar participanţii între 500 şi 2.500 de lei.

„Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale până la această oră, pentru că asta prevede legea să facem. În primul rând trebuie să discutăm despre sancţiuni contravenţionale pentru organizatorii adunărilor publice de aseară, de asemenea, trebui să avem în vedere că marşurile sunt interzise în actualul context epidemiologic şi noi am avut de-a face cu un marş, deci vom aplica sancţiuni contravenţionale şi pentur acest lucru. Încă vizionăm imaginile operative pentru a vedea gravitatea încălcării legilor. Organizatorii riscă amenzi între 2.000 şi 10.000 de lei, iar participanţii între 500 şi 2500 de lei”, a declarat pentru Digi24 Alexandru Iacob, purtător de cuvânt la Jandarmeria Bucureşti.

Acesta a mai spus că jandarmeria le mulţumeşte tuturor participanţilor care au înţeles să manifesteze paşnic şi să cooperze cu forţele de ordine.

Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă în Capitală, solicitând ridicarea stării de alertă, renunţarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunţarea la folosirea certificatului verde, precum şi menţinerea unităţilor de învăţământ deschise, fără constrângeri, dar şi accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unităţi Covid. O altă revendicare a privit plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite