Încă o dronă rusească a căzut în România. Situația este total diferită față de precedentele. Anunțul MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O a patra dronă rusească a căzut noaptea trecută în România. Echipele de teren ale Ministerului Apărării Naționale au găsit un crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă de vegetație aflată la 3 km vest de localitatea Plauru, joi dimineață. De această dată nu a mai fost vorba de UAV-uri de supraveghere, ci de un dispozitiv care a explodat la impactul cu solul.

Zona unde a căzut o altă dronă rusească în septembrie FOTO Inquam Photos/Ovidiu Micsik
Zona unde a căzut o altă dronă rusească în septembrie FOTO Inquam Photos/Ovidiu Micsik

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN), în urma intensificării atacurilor ruse asupra porturilor ucrainene, a fost declarată starea de prealertă aeriană în cursul nopții de miercuri spre joi, de la 23:20 și până la 1:40. 

În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu  posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru”, informează comunicatul MApN. 

Zona a fost securizată și au fost începute investigațiile, odată cu ridicarea probelor. 

Craterul are un diametru de 4 metri și o adâncime de 1,5 metri. 

În ultimele săptămâni, mai multe Fragmente de la două drone au fost găsite pe teritoriul României. 

Chiar ieri ministrul Apărării a dat explicații legate de resturile de drone găsite în Deltă. 

Au fost suplimentate forţele şi mijloacele destinate executării serviciilor de luptă în Armata României, pentru creşterea capacităţii de supraveghere, observaţie şi intervenţie cu forţe şi mijloace specializate în spaţiul terestru, aerian, maritim, cibernetic, respectiv în domeniul electromagnetic şi informaţional în aceste zone aflate în proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. Fără a putea intra în foarte multe detalii, vă pot spune că au fost suplimentate echipamentele destinate supravegherii aeriene şi electronice în raionul fluvial aferent braţului Chilia şi raioanelor Sulina şi Sfântu Gheorghe cu senzori specifici şi a fost întărită cooperarea cu Garda de Coastă", sublinia ministrul Angel Tîlvăr ieri, la Ora Guvernului.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite