Grav accident în Gara Galați. O locomotivă a lovit în plin un tren de călători: o femeie a murit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O locomotivă a lovit în plin un tren de călători, provocând moartea unei angajate CFR și rănirea altor 3 persoane. Autoritățile au început o anchetă pentru a determina circumstanțele accidentului feroviar.

UPDATE 21.55 O femeie a murit

O femeie de 53 de ani, rănită grav în accidentul feroviar din Gara Galați, a murit la Spitalul Județean de Urgență. Era angajată CFR. Detalii aici 


Accidentul s-a produs sâmbătă seara în Gara orașului Galați. Din primele informații, o locomotivă a intrat în trenul de călători Galați-Mărășești.

La manevra de cuplare cu trenul de călători, din caza vitezei mari, locomotiva s-a tamponat violent de trenul pe care trebuia să îl tracteze. Din ce văd în imagini, aproximez că locomotiva ar fi avut în jur de 30-35 de km la oră, ar fi trebuit să aibă sub 10 km/h“, a declarat directorul CFR, Traian Preoteasa. El a menționat că locomotiva era relativ nouă și nu ar fi trebuit să existe probleme. Un lider de sindicat, însă, a spus că mecanicul, unul experimentat, a constatat că îi crește viteza și nu putea face nimic.

Accident feroviar grav în Gara CFR Galați FOTO: Pro Lider FM
Accident feroviar grav în Gara CFR Galați FOTO: Pro Lider FM

Potrivit IPJ Galați, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău.

Victimele sunt transportate la Spitalul de Urgență Galați.

„Sunt patru persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, iar ulterior transportat la spital, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Femeia a răspuns manevrelor de resuscitare, stabilizată și transportată la spital. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, a transmis Poliția Galați. 

Anchetă după accidentul feroviar din Gara Galați 

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a cerut anchetă și măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în Gara Galați.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite