„Golănaşul” Alin Trăşculescu, din nou şef la Registrul Auto Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan şi Alin Trăşculescu, doi politicieni care nu sunt chiar atât de duşmani precum partidele lor
Marian Oprişan şi Alin Trăşculescu, doi politicieni care nu sunt chiar atât de duşmani precum partidele lor

Fostul deputat PDL Alin Trăşculescu, inculpat pentru corupţie, şi-a reluat activitatea la instituţia pe care a condus-o până în 2008, când a fost ales parlamentar

Alin Trăşculescu, fost deputat PDL în Parlamentul României până în luna noiembrie 2012, când şi-a dat demisia din cauza megascandalului de corupţie în care a fost implicat chiar la debutul campaniei electorale, a revenit ieri la conducerea reprezentanţei Vrancea a Registrului Auto Român (RAR). Acesta a mai deţinut funcţia de director al instituţiei cu autoritate în domeniul vehiculelor rutiere în perioada 2004-2008, numirea sa în funcţie fiind semnată atunci de fostul ministrul al Transporturilor, Miron Mitrea. Îl recomanda pentru acest post diploma de inginer în specializarea Autovehicule Rutiere, Trăşculescu nefiind pe atunci membru de partid.

Înregimentarea sa politică abia în 2006, sub culorile portocalii, la alegerile locale din vara anului 2008 fiind doar la câteva sute de voturi de a câştiga Primăria Focşani. Câteva luni mai târziu, Alin Trăşculescu ajungea parlamentar, situaţie care  l-a iritat destul de mult pe senatorul PSD de Vrancea Miron Mitrea, care într-una dintre vizitele în zonă a declarat că „Alin Trăşculescu este un golănaş pe care l-am pus director la RAR". Pentru a merge în Parlament, proaspătul deputat şi-a suspendat relaţiile de muncă cu RAR Vrancea, iar zilele trecute a fost căutat de conducerea centrală a RAR pentru a-i aduce la cunoştinţă că i-a expirat perioada de suspendare.

S-a suspendat când a fost ales deputat

„Cei de la RAR m-au sunat şi mi-au zis să vin să lămurim situaţia contractului meu de muncă, întrucât nu mai sunt parlamentar şi a expirat perioada cât eu am fost suspendat de drept. Mi-au sugerat că nu ar fi bine să mai mă întorc la fostul loc de muncă, însă eu am fost suspendat de drept, astfel că mi s-a acceptat revenirea în funcţia de director. Pentru cât timp, nu ştiu. O zi, un an, vom vedea”, ne-a declarat Alin Trăşculescu.

Acesta este aproape convins că noua putere politică o să-i pună beţe în roate pentru a-l înlătura din funcţie şi să pună în locul său pe cineva agreat de USL. „Vă dau cuvântul meu că nu am vorbit nici cu Marian Oprişan, nici cu Nini Săpunaru (n.r. liderii USL Vrancea) pentru a-mi păstra postul aici. Eu nu sunt funcţionar public, ci fac parte din categoria personalului contractual, RAR fiind o regie autonomă a statului. Teoretic, pot fi demis, însă legea spune că trebuie să mi se impute ceva. Ori eu nu am semnat până acum nici un act şi nici nu am avut activitate care să poată să fie supusă controlului. Nu ţin neapărat să rămân în această funcţie şi dacă sunt presiuni asupra mea voi solicita altă variantă de lucru”, ne-a mai spus Trăşculescu, care pare mai degrabă tentat de idea de a se muta cu serviciul pe o funcţie de execuţie la Bucureşti, acolo unde de altfel se află şi familia sa.

Potrivit informaţiilor noastre, în cadrul USL Vrancea postul de director al ARR a revenit la împărţire Partidului Naţional Liberal, partid care în ultimul an şi-a impus favoritul la conducerea acestei instituţii, acesta văzându-se acum nevoit să-i lase scaunul liber lui Trăşculescu. Atât Nini Săpunaru, cât şi Marian Oprişan nu au răspuns ieri la telefon pentru a ne spune ce gândesc despre numirea de la RAR Vrancea. În schimb, purtătorii de cuvânt de la Ministerul Transporturilor şi Registrul Auto Român ne-au precizat că luni dimineaţă a avut loc o întrevedere între ministrul Relu Fenechiu şi şeful RAR, George Adrian, Dincă pe tema „Alin Trăşculescu” şi că se va formula î cel mai scurt timp un punct de vedere oficial.

Cercetat pentru şpagă

Fostul deputat PDL Alin Trăşculescu a fost reţinut de procurorii DNA în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2012, la Focşani, după ce omul de afaceri Valeriu Calotă a fost prins în flagrant în timp ce primea mită, în numele politicianului, 50.000 de lei. El pretindea că poate obţine contracte cu statul, de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trăşculescu ar fi cerut patronului unei firme  care, ulterior, l-a denunţat, suma de 50.000 de euro. Ulterior, Trăşculescu ar fi ridicat pretenţiile la 150.000 de euro. În schimbul banilor, politicianul a promis că va interveni pe lângă autorităţile locale din judeţul Vrancea şi funcţionari din Ministerul Dezvoltării, pentru a obţine mai multe contracte ale unor investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).Pentru a nu putea fi incriminat, Alin Trăşculescu l-ar fi folosit ca intermediar pe Valeriu Calotă. Din banii pretinşi, deputatul ar fi primit, prin intermediul lui Calotă, în mai multe tranşe, suma totală de 464.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite