Fostul deputat PNL de Prahova Mircea Roşca a fost condamnat la 5 ani cu suspendare pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Roşca/ Foto: Facebook
Mircea Roşca/ Foto: Facebook

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, joi, pe fostul deputat PNL Mircea Roşca la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. Roşca a fost trimis în judecată în urmă cu fix doi ani fiind acuzat că a cerut de la un om de afaceri, care l-a denunţat, 20.000 de euro pentru a interveni la preşedintele PNL Azuga, pentru ca firma denunţătorului să dobândească terenuri în oraş.

Concret, în ceea ce-l priveşte pe deputatul PNL, Mircea Roşca, Înalta Curte l-a condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi interzicerea pentru o durată de 2 ani de zile a exercitării unor drepturi. Curtea a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de cinci ani de zile. Mircea Roşca a fost achitat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (4 acte materiale corespunzătoare numărului de instituţii la nivelul cărora s-ar fi realizat influenţa), şi de asemenea sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de abuz în serviciu. În plus, Curtea a menţinut măsurile asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile până la suma de 143.549,56 lei.

Adrian Rotilă, vărul fostului parlamentar a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată, şi condamnat la 2 ani de închisoare şi interzicerea exerciţiului unor drepturi pentru o perioadă de un an de zile. Curtea a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicată inculpatului Rotilă Adrian pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani de zile. Curtea l-a achitat pe acesta sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influenţă în formă continuată (4 acte materiale) şi de asemenea, a fost achitat sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de abuz în serviciu. Şi în cazul acestuia, Curtea a menţinut măsurile asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile până la suma de 143.549,56 lei.

Gabriel Popescu - consilier local al oraşului Azuga - a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi dare de mită, primind o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni, de asemenea cu suspendare. Pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Camelia Dumbravă -  fost secretar al oraşului Azuga - a primit din partea Înaltei Curţi o pedeapsă similară de 4 ani şi 6 luni cu suspendare.

În ceea ce-l priveşte pe Adrian Strâmbeanu - fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti -, acesta a fost achitat de Curte sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi luare de mită. Emanuel Rotaru - economist la Serviciul Achiziţii al Spitalului Judeţean - a primit o condamnare de 3 ani de zile cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Curtea i-a achitat pe Mariana Malea - responsabil cu achiziţiile publice în cadrul centrului - Simona David - director al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică a Persoanelor Adulte cu Handicap Călineşti - şi Cristin Savu - fost director economic în cadrul RAPPS - Sucursala Sinaia, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu.

În faţa judecătorilor au ajuns şi Mihail Fâcă, fost administrator public al judeţului Prahova, Adrian Emanuil Semcu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Cristina Gabriela Şerbănoiu, fost şef al Serviciului Achiziţii Publice şi Contracte din cadrul Direcţiei Patrimoniu a Consiliului Judeţean Prahova, toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

Dosarul a fost trimis spre judecată de către procurorii DNA Ploieşti la începutul anului 2015.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite