Forțele pentru Operații Speciale, vârful de lance al Armatei Române, se antrenează „la foc automat” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MApN a publicat un material video în care îi prezintă pe operatorii Forțelor pentru Operații Speciale despre care precizează că îşi dedică tot timpul pentru a se menține la cel mai înalt nivel al competenței tactice.

Militarii români de elită au luptat umăr la umăr cu colegii lor americani în Afganistan
Militarii români de elită au luptat umăr la umăr cu colegii lor americani în Afganistan

„Deși ei nu sunt atât de numeroşi precum colegii din celelalte categorii de forțe, sunt capabili să execute raiduri pe cale aeriană, terestră și maritimă, folosindu-și abilitățile pentru a-și lua adversarii prin surprindere. De-a lungul anilor, acești militari de elită au fost dislocați în misiunile NATO în Afganistan și Kosovo, alături de Aliați și țări partenere. Ei participă frecvent la exerciții cu aliații NATO, ceea ce asigură un schimb util de tactici cu omologii din diferite țări. În videoclip, vedem operatorii FOS în acțiune, pregătiti să îndeplinească orice misiune cu risc ridicat!”, precizează MApN.

FOS

Forţele pentru Operaţii Speciale sunt unităţile de elită din orice structură militară de tip NATO. Modul de acţiune al acestor unităţi derivă din „Cele cinci adevăruri despre FOS”, un ghid de bază al bunelor practici pus la punct de militari. În primul rând, „Oamenii sunt mai importanţi decât tehnologia”. Nici măcar cea mai bună tehnologie existentă în prezent nu poate înlocui o echipă de FOS înalt calificată, echipată corespunzător şi închegată. Apoi, „Calitatea este mai importantă decât cantitatea” - Un număr mic de operatori, selecţionaţi cu atenţie, bine instruiţi, bine conduşi în luptă, sunt de preferat unui număr mare de militari mediocru pregătiţi. Totodată, în respectivul ghid se mai arată că „FOS nu pot fi produse în masă”. Şi asta pentru că atingerea nivelului de profesionalism necesar îndeplinirii în bune condiţii a misiunilor dificile pe care le presupun operaţiile speciale necesită ani buni de instruire. În fine, ultimele două adevăruri din ghid sunt „FOS competente nu pot fi produse după ce criza a avut loc deja” şi „Majoritatea operaţiilor speciale necesită sprijinul forţelor convenţionale, altele decât FOS”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite