Fiul de 8 ani al unei românce a fost terorizat de tatăl italian pentru notele slabe: trăia printre cranii şi schelete, iar mama lui era legată de pat dacă protesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Băiatul unei românce a fost terorizat ani în şir de propriul tată, un italian în vârstă de 57 de ani care îşi obliga fiul de opt ani să înveţe printre schelete şi cranii pentru ca a-i arată ce pedeapsa va primi în cazul în care lua o notă mică la şcoală. După mult timp, mama a cerut ajutor serviciilor sociale, iar bărbatul a fost, în cele din urmă, condamnat, scrie Corriere della Sera.

Luca (numele este unul fictiv), care atunci avea 8 ani, a fost obligat ani de zile de tatăl său să înveţe şi să trăiască într-un mediu sinistru, populat de obiecte tulburătoare şi evocatoare de practici ezoterice, care îl înspăimântau pe cel mic, îngrozit de gândul că va fi privit cu dispreţ pentru o notă slabă de cranii şi dragoni sau chiar va fi ucis de propriul părinte, potrivit libertatea.ro. 

Pentru că l-a obligat pe Luca să trăiască în această condiţie de frică, judecătorul l-a condamnat pe tatăl său, care era un muncitor calificat calabrian care trăia cu familia la Roma, la trei ani de închisoare, sub acuzaţia de maltratare în familie şi ameninţări agravate şi la adresa mamei lui Luca.

Pedeapsa a fost mai severă decât cea cerută de procuror, care propusese doi şi opt ani de închisoare. Bărbatul şi-a pierdut şi autoritatea părintească asupra fiului său.

Pentru că a încercat să-l salveze pe Luca din climatul de teroare şi angoasă, mama româncă a fost legată de pat şi pălmuită de partenerul ei de fiecare dată când a protestat faţă de cruzimea psihică la care a fost supus copilul.

Femeia, constituită parte civilă în procesul contra soţului, a părăsit în cele din urmă casa împreună cu Luca, preferând să se cazeze la serviciile sociale, pentru o perioadă.

De atunci copilul şi-a îmbunătăţit notele şcolare şi viaţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite