Explozii la Crevedia. Rafila: Au plecat patru pacienți la tratament în străinătate și vor mai fi transferați opt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat duminică posibilitatea ca aparținătorii răniților în urma exploziei de la Crevedia să-i poată însoți pe pacienții transferați în străinătate pentru tratament. Cheltuielile vor fi suportate de Guvern. 

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

"Vreau să-mi exprim compasiunea pentru ce care au suferit, care și-au pierdut viața sau au suferit foarte multe răni, deopotrivă civili și salvatori, pompieri, jandarmi. Le mulțumesc tuturor pentru abnegația cu care s-au dus acolo să salveze oameni aflați în dificultate și care, la rândul lor, au devenit victime”, a spus Rafila, duminică, într-o conferință de presă.

Până acum, a spus Rafila, au fost transportați la tratament în străinătate patru pacienți și urmează alți 8. Motivul transferului: capacitatea limitată de tratament. ”Avem circa 30 de paturi pentru tratamentul marilor arși, parte din ele sunt ocupate”, a spus Rafila.

”În total sunt 58 de pacienți. Am avut două decese, unul dintre decese, un pacient cu o suprafață care depășea 95% suprafață arsă din corp. În cursul acestei nopți și dimineața devreme au fost transferați doi pacienți la Bruxelles, doi pacienți sunt transferați la Milano. Din păcate, unul dintre pacienții transferați la Milano este în stare critică și cei de acolo, cu care sunt în legătură, fac eforturi să-l stabilizeze. E un pacient în vârstă de 68 de ani. Celălalt, pacient în vârstă de 48 de ani, la care situația nu este la fel de dramatică, dar este de asemenea un pacient critic”, a spus ministrul Sănătății. 

Potrivit acestuia, în cursul zilei de duminică și duminică-noapte 6 pacienți de la Floreasca și 2 pacienți de la Bagdasar Arseni vor fi transferați în Austria (AKH și Gratz), în Germania și în Norvegia.

Bilanțul transferurilor până acum este următorul: 4 pacienți deja au plecat noaptea trecută, 5 au plecat duminică, la ora 16.00, și vor mai pleca alți 3 pacienți la noapte.

Potrivit lui Rafila, la Spitalul Floreasca se află internați 30 de pacienți, din care 27 sunt pompieri. 

Rafila: ”Viteza de reacție acum, comparativ cu Colectiv, a fost alta. Persoane foarte vocale în spațiul public în urma accidentului de la Colectiv au trecut pe aici pe la minister și au blocat construcția centrelor marilor arși”. 

Dr. Gabriel Diaconu, consilier al ministrului Sănătății: ”Sunt doi nepalezi pentre răniți. Ambii pacienți vor fi transferați în străinătate”

Ministrul Sănătății: ”Nepalezii probabil că lucrau acolo”. 

La Bagdasar-Arseni se află 13 pacienți, din care doar 5 sunt civili, a mai spus Rafila. 

Plan alb declanșat la nivelul spitalelor din Bucureștiului. 

Medici de urgență de la Floreasca: ”În decurs de câteva ore am operat 29 de pacienți”. ”Leziunile de arsură sunt mereu în dinamică”. 

”Am luat toate măsurile ca pacienții să fie în siguranță. Îmi este imposibil sa compar Colectivul cu Crevedia. Au fost revizuite protocoalele”

”Avem trei pacienți fără arsuri”.

Știre în curs de actualizare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite