EXCLUSIV. Povestea de film a unui român. Urmărit internațional, a intrat de două ori ilegal în America

0
Publicat:

Cu două condamnări la activ, dintre care una la peste șapte ani de închisoare pentru tentativă de omor, Alexandru Radu Orbulețu din Craiova a reușit de două ori să intre în Statele Unite cu pașapoarte false, însă de fiecare dată a fost prins, ultima oară la câțiva ani după ce intrase ilegal.

Alexandru Orbulețu era urmărit general de cinci ani FOTO Poliția Română
Alexandru Orbulețu era urmărit general de cinci ani FOTO Poliția Română

”Adevărul” a obținut în exclusivitate de la autoritățile americane și române date în premieră legate de acest caz ieșit din tipare.

Alexandru Orbulețu este în prezent în detenție în Statele Unite.Iar în urmă cu câteva zile, Curtea de Apel Craiova a admis cererea formulată de către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii privind transferarea lui Alexandru Orbulețu în vederea executării pedepsei închisorii într-un penitenciar din România.

Alexandru Orbulețu a fost condamnat pentru prima oară în ianuarie 2014 la la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 5 ani pentru constituire de grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Și, deși se afla în perioada termenului de supraveghere, acesta a fugit după câteva luni în Statele Unite, unde a intrat cu un pașaport fals.

Numai că în septembrie 2015 Alexandru Orbulețu a fost găsit de un agent de imigrări care efectua mai multe controale. Iar pe 20 octombrie 2015, un judecător de imigrări a decis ca Alexandru Orbulețu să fie expulzat din Statele Unite, fiind în toamna aceluiași an repatriat în România.

Numai că, deși era în perioada de supraveghere după condamnarea cu suspendare, în ianuarie 2018, Alexandru Orbulețu a comis o nouă infracțiune gravă.

În ianuarie 2018, după o șicanare în trafic în Craiova cu un alt șofer, cei doi au oprit maşinile pe pasaj să rezolve situaţia, însă Orbuleţu a luat o sabie din maşină cu care l-a lovit în cap pe celălalt şofer, iar apoi a fugit, fiind de negăsit. Iar la începutul lui 2019, Tribunalul Dolj l-a condamnat în absență pe Alexandru Orbulețu la șapte ani și o lună de închisoare pentru tentativă de omor, iar în martie 2019 Poliția Română l-a adăugat pe lista celor mai căutate persoane date în urmărire internațională.

Ulterior s-a aflat că Alexandru Orbulețu intrase din nou ilegal pe teritoriul SUA, după ce fusese expulzat în 2015, fără a depune o nouă cerere de admitere în acest stat şi fără a-i fi acordată permisiunea de intrare în ţară nici din partea Procurorului General al SUA şi nici din partea succesorului acestuia, Secretarul Departamentului pentru securitate internă.

Și-a închiriat un apartament de lux la Miami

Pe 17 noiembrie 2022, conform autorităților americane, Alexandru Orbulețu ”a folosit cu bună ştiinţă şi conştient un paşaport ceh falsificat şi modificat pe numele „ Jan Vrkoc”, purtând imaginea lui,” pentru a solicita şi a închiria apartamentul nr. 3010 de la SLS Lux Brickell, situat la 801 South Avenue, în Miami. Iar ”Adevărul” a descoperit că respectivul apartament, aflat într-un complex rezidențial de lux în Miami, are 116 metri pătrați, două dormitoare, iar chiria lunară este de peste 5.000 de dolari.

Complexul de lux unde românul urmărit închiriase un apartament FOTO Booking
Complexul de lux unde românul urmărit închiriase un apartament FOTO Booking

La data de 14 martie 2023, cu ocazia executării unui mandat de percheziţie în apartamentului închiriat de Alexandru Orbulețu în complexul de lux din Miami, forţele de ordine au găsit echipamente utilizate în mod obişnuit pentru fraudarea bancomatelor ( ATM), printre care se numără cinci seturi de cipuri utilizate pentru a capta informaţiile privind conturile şi numerele de identificare personală ( PIN) al victimelor de la un terminal din punctul de vânzare cu amănuntul, 31 de paduri PIN pentru ATM şi suprapuneri pentru un terminal din punctul de vânzare care ar putea fi utilizate pentru a capta tranzacţii de vânzare cu amănuntul, precum şi o unealtă de lipit. S-a reţinut astfel că Orbulţu a deţinut, cu bună ştiinţă şi cu intenţia de a frauda carduri şi a avut în posesie echipamente de fabricare a dispozitivelor, adică cinci seturi de cipuri utilizate pentru a colecta informaţii despre conturile bancare şi numerele de identificare personală asociată. La percheziții, polițiștii au găsit peste 23.000 de dolari, iar ulterior s-a stabilit că valoarea fraudelor comise prin clonarea cardurilor a zeci de americani se ridică la peste 93.000 de dolari.

Ulterior, Alexandru Orbulețu a fost condamnat la pedeapsa de 24 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals sau utilizare a unui paşaport falsificat, fiind în detenție în Statele Unite din primăvara lui 2023.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite