Un bucureștean de pe lista Most Wanted, capturat la Milano. Este acuzat de spălare de bani

0
Publicat:

Alexandru Daniel Stoica, de 34 de ani, urmărit internațional pentru spălare de bani, a fost capturat de polițiștii din Italia. El era căutat de aproape trei ani.

Bărbatul, aflat pe lista celor mai căutați infractori, a fost prins la Milano - Foto Poliția Română
Bărbatul, aflat pe lista celor mai căutați infractori, a fost prins la Milano - Foto Poliția Română

Poliția Română a anunțat că, în urma cooperării internaționale, un individ urmărit la nivel național și internațional a fost localizat și capturat în Italia. Pe numele lui Alexandru Daniel Stoica a fost emis un mandat de arestare la data de 31.05.2021, pentru infracțiunea de spălare de bani. Acesta era urmărit internațional și se afla pe lista „Most Wanted”. El a fost capturat de Squadra Mobile Milano din cadrul poliției italiene, în noaptea de luni, în Milano. 

Astfel, la data de 29 spre 30 aprilie 2024, în urma schimbului de informaţii realizat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei şi DIICOT-Structura Centrală, cu sprijinul Biroului Ataşaţilor de Interne din cadrul Ambasadei Italiei la Bucureşti, a fost depistat, în Italia, de Squadra Mobile Milano din cadrul Poliţiei de Stat din Italia, un bărbat, de 34 de ani, din Bucureşti, urmărit internaţional din categoria MOST WANTED, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor”, a transmis Poliția Română. 

Este vorba de fiul lui Dacian Ursaru, cunoscut interlop și autor al "jafului secolului" din 1996. Tatăl lui Alexandru Stoica, Marian Stoica, cunoscut și sub numele de Dacian Ursaru, a fost acuzat că ar fi orchestrat și executat un atac în 2011 pe autostrada A1, la un transport de bijuterii evaluat la aproximativ 650.000 de euro, potrivit G4Media. 

Poliția Română desfășoară acum activitățile necesare pentru predarea lui Alexandru Stoica către România, pe teritoriul Italiei. 

Tribunalul București a aprobat valorificarea anticipată a unor bunuri de lux deținute de  inculpatul cercetat pentru spălare de bani.  

La solicitarea formulată în luna iulie 2023, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, în temeiul dispoziţiilor art. 252¹ Cod procedură penală raportat la art. 29 din Legea nr. 318/2015 modificată şi completată prin Legea nr. 230/2022, Tribunalul Bucureşti a admis propunerea de valorificare anticipată, de către Agenţia Naţională de Administrarea a Bunurilor Indisponibilizate a mai multor bunuri mobile (4 autoturisme de lux) deţinute de către un inculpat (care se sustrage urmăririi penale), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor”, a precizat DIICOT, legat de acest caz. 

Alexandru Stoica a fost reținut și în SUA pentru formarea unei rețele de skimming, furt din bancomate, formată din 13 români și un grec. Capturat în octombrie 2020 în timp ce încerca să scoată bani cu carduri false, a stat în închisoare doar câteva luni și apoi s-a făcut nevăzut. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite