DNA a clasat dosarul lui Relu Fenechiu, fost ministru PNL, în care este acuzat că ar fi primit o mită de peste 4 milioane de euro

0
Publicat:

DNA a clasat dosarul în care fostul ministru liberal era acuzat de luare de mită, potrivit G4Media. Anchetatorii au susținut că Relu Fenechiu ar fi primit o mită de 4,3 milioane de euro pentru a interveni lafinul lui, Cristian Adomniței. 

DNA a clasat dosarul mitei de peste 4 milioane de euro în cazul lui Fenechiu FOTO Arhivă
DNA a clasat dosarul mitei de peste 4 milioane de euro în cazul lui Fenechiu FOTO Arhivă

Clasarea dosarului în care Relu Fenechiu era acuzat de luare de mită a fost dată pe 23 ianuarie 2024 și este semnată de procurorul George Adrian Matei, relatează G4media.ro, citând un răspuns oficial. 

Relu Fenechiu a fost acuzat că ar fi intervenit la finul lui, fostul ministru liberal al Educației, Cristian Adomniței, pentru atribuirea contractului către compania Siveco SA România.

Relu Fenechiu a fost eliberat din puşcărie în august 2017, el fiind încarcerat de la începutul anului 2014. Fenechiu a executat efectiv 1.195 zile închisoare, 203 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate (din care 83 de zile din activităţi lucrative la clubul unităţii şi 120 de zile ca urmare a elaborării de lucrări ştiinţifice/articole ştiinţifice) şi 0 zile executate în arest preventiv, „în total fiind 1398 zile câştigate şi executate”.

El a fost condamnat în două dosare, într-unul dintre ele, denumit generic „Transformatorul”, fiind acuzat că a instigat directori ai SISEE Moldova să cumpere produse de la firmele sale la suprapreţ. 

De asemenea, Fenechiu a fost condamnat pentru o mită de aproximativ 1 milion de euro pe care ar fi pretins-o în perioada în care era deputat, pentru derulare a două proiecte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite