CSM: judecătorii şi procurorii pot face parte din organizaţiile masonice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Superior al Magistraturii a decis că judecătorii şi procurorii pot face parte din organizaţiile masonice FOTO Adevărul
Consiliul Superior al Magistraturii a decis că judecătorii şi procurorii pot face parte din organizaţiile masonice FOTO Adevărul

Judecătorii şi procurorii pot face parte din organizaţiile masonice. Este punctul de vedere, însuşit, cu majoritate de voturi, de o comisie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).


În urma dezbaterilor, comisia şi-a însuşit cu majoritate de voturi punctul de vedere al Direcţiei Legislaţie, Documentare şi Contencios (DLDC) în sensul că judecătorii şi procurorii pot face parte dintr-o organizaţie masonică, potrivit Mediafax.


„S-a exprimat şi o opiniei minoritară, în sensul că judecătorii şi procurorii nu pot face parte din nicio organizaţie masonică“,  se arată în minuta comisie din 16 aprilie.


În anul 2006, tot la solicitarea presei, Inspecţia Judiciară a CSM a arătat, de asemenea, că magistraţii pot fi masoni.


„Având în vedere obiectul, scopul şi activităţile asociaţiei francmasonice, constituită în România ca persoană juridică de drept privat, neguvernamentală, apolitică şi fără scop patrimonial şi dispoziţiile articolului 11, alineatul 3, din Legea nr. 303/2004, conform cărora judecătorii şi procurorii pot fi membri ai societăţilor ştiinţifice sau academice, precum şi ai oricăror persoane de drept privat, fără scop patrimonial, considerăm că apartenenţa unui judeător sau procuror la francmasonerie nu încalcă criteriile de menţinere în magistratură“, se arăta în nota Inspecţiei Judiciare din 2006.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite