Costel Alexe: Numai de când sunt eu ministru, trei corpuri de control ale ministrului au fost trimise în Caraş-Severin/ Judeţul este Cenuşăreasa Romsilva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Alexe FOTO gov.ro
Costel Alexe FOTO gov.ro

Ministrul Mediului, Costel Alexe, care s-a aflat, joi, într-o vizită în judeţul Caraş - Severin, a caracterizat acest judeţ ca fiind „Cenuşăreasa Romsilva” şi a dezvăluit că, de când este el ministru, a treimis trei corpuri de control pe diverse teme, iar rapoartele au fost deja transmise la Parchet.

„Din punct de vedere al managementului, ce s-a întâmplat în Caraş - Sevrin, şi aici mă refer la managementul pădurii, lucrurile nu au stat foarte bine pentru că suntem astăzi la foarte - foarte mulţi ani de când ar fi trebuit să avem deja planul de management pe Parcul Semenic - Cheile Caraşului şi din păcate nu îl avem. După foarte mulţi ani de management defectuos la Parcul Naţional, vreau să cred, şi i-am pus astăzi în vedere directorului, că dacă nu se ţine de termene pe care şi le-a asumat astfel încât să intrăm cât mai repede la ordinul de ministru pentru planul de management al Parcului Semenic - Cheile Caraş, va avea o reală problemă”, a declarat Costel Alexe, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Reşiţa.

Ministrul Mediului spune că este inadmisibil ca din cele peste 400.000 de hectare de pădure din acest judeţ, să existe rezultate aşa de slabe. Alexe a mai adăugat că de trei ori, de când este ministru, a trimis corpul de control în Caraş - Severin.

„Deşi este cea mai importantă zonă, cu cele mai mari şi mai valoroase păduri ale României, astăzi Caraş-Severin este Cenuşăreasa Romsilva. Este inadmisibil ca din cele 430.000 de hectare cât avem de pădure, astăzi în Caraş, 400.000 administrate de stat prin Romsilva sau unităţile teritorial administrative, să avem cele mai slabe rezultate. Pentru că aici, din nefericire, managementul a fost defectuos în ultimii ani. Avem, în momntul de faţă, numai de când sunt eu ministru, trei corpuri de control ale ministrului trimise în Caraş-Severin pe teme ce ţin fie de silvicultură, fie de management sau de investiţii pe care Direcţia Silvică ar fi trebuit să le facă aşa cum prevede legea. Toate aceste trei rapoarte ale corpului de control au fost transmise către Parchet, către Curtea de Conturi, către Romsilva, pentru a lua deciziile necesare să eficientizăm activitatea în acest judeţ. Nu este normal să avem astfel de derapaje din partea celor de la Direcţia Silvică Caraş-Severin şi evident că zilele următoare vom prezenta care sunt concluziile şi măsurile coercitive pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor le va lua în ceea ce priveşte Direcţia Caraş-Severin”, a mai declarat Costel Alexe.

Ministrul a mai adăugat că 10.000 de hectare de păduri virgine din Caraş - Severin, respectiv aproape 40.000 de hectare de păduri virgine din România, urmează să fie introduse în Cataogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine.

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite