Copil agresat în Centru de plasament din Voluntari. Concluzia inspectorilor: este o practică. A fost făcută plângere penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video Facebook
FOTO Captură video Facebook

Băiatul bătut nu este singurul copil agresat în Centrul de plasament din Voluntari, motiv pentru care pe numele paznicului a fost depusă o plângere penală. Inspectorii DGASPC Ilfov au demarat verificări pentru a scoate la iveală ce alte nereguli au mai fost în centru şi dacă normele interne au fost respectate.

Incidentul care a apărut acum în presă a avut loc în data de 20 decembrie, fapt menţionat în registrul de incidente al centrului, dar neraportat către DGASPC Ilfov.

Reprezentanţii Corpului de control au discutat atât cu conducerea centrului de plasament, cât şi cu angajaţii şi cu copiii care se află aici şi au constatat că în înregistrarea video apărută pe reţelele sociale este într-adevăr vorba despre o agresiune şi că nu este vorba despre un caz singurar, ci despre o practică la acest centru, arată digi24.ro.

Este depusă o plângere la Parchet şi, de asemenea, poliţiştii din Ilfov vor face o anchetă.

Reamintim că  Imaginile cu agresiunea au fost publicate în urmă cu ceva timp de către şefa Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Mădălina Turza.

„Nu există raţiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoţional de către un adult, nici chiar atunci când îşi pemite luxul de ”a sări pe saltea”. Educatoarea care ameninţă copilul cu ”salvarea” şi paznicul care îl agresează fizic NU AU CE SĂ CAUTE ÎN SISTEMUL DE PROTECŢIE A COPILULUI.

Ştiţi ce înseamnă «chem salvarea» ? Este ameninţarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea şi trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice şi îi fac «egume». Ca pedeapsă şi în loc de educaţie.

Cât timp voi ocupa această funcţie, orice informaţie în acest sens se va solda cu repercusiuni legale drastice, fără să clipesc. Pentru că dacă este un lucru pe lumea asta pe care nu îl accept, acesta este abuzul împotriva copiilor sau adulţilor pe care îi avem în grijă.

DGASPC Ilfov va trebui să facă o evaluare serioasă şi rapidă în acest Centru de plasament şi să dispună măsurile legale”, spune Maria Turza în postarea sa pe Facebook.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite