Controale la Penitenciarul Jilava. Cinci persoane au fost reţinute pentru trafic de droguri, luare şi dare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marţi au avut loc percheziţii la Penitenciarul Jilava FOTO Marian Iliescu
Marţi au avut loc percheziţii la Penitenciarul Jilava FOTO Marian Iliescu

Mai multe percheziţii au avut loc marţi la Penitenciarul Jilava – Bucureşti pentru prinderea unor persoane suspecte trafic de droguri de mare risc, luare şi dare de mită. De asemenea, sunt căutat şi persoane care ar fi introdus bunuri şi obiecte interzise. Cinci persoane au fost reţinute.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bucureşti împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti (BCCO) şi Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), au făcut marţi mai multe percheziţii domiciliare dar şi la Penitenciarul Jilava - Bucureşti, respectiv Spitalului Penitenciar Jilava – Bucureşti. 

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii A.F, J.M.V, R.M, B.P.V şi D.C împreună cu alte persoane, în perioada august 2013 - noiembrie 2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale au introdus în Penitenciarul Jilava-Bucureşti şi Spitalul Penitenciar Jilava-Bucureşti telefoane mobile în interiorul cărora s-au aflat în unele cazuri cantităţi de heroină destinate traficării şi consumului persoanelor private de libertate aflate în executarea unor pedepse sau mandate de arestare preventivă în penitenciarele anterior menţionate”, se arată într-un comunicat emis de procurorii DIICOT.

Drogurile de mare risc şi telefoanele mobile ar fi fost introduse în incinta instituţiilor menţionate, cu ajutorul sau prin intermediul unui subofiţer de penitenciar la Spitalul Penitenciar Jilava-Bucureşti, care în schimbul acestor „servicii” ar fi pretins şi primit importante sume de bani de la celelalte persoane cercetate în cauză.

În urma percheziţiilor, cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite