Aurescu a transmis, prin ambasadorul Prokopchuk, un mesaj ferm de solidaritate cu Ucraina

0
Publicat:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis, miercuri, un mesaj ferm de solidaritate cu poporul ucrainean, prin ambasadorul agreat al acestei ţări la Bucureşti, Ihor Prokopchuk.

Ministrul de ExternE, Bogdan Aurescu FOTO Arhivă
Ministrul de ExternE, Bogdan Aurescu FOTO Arhivă

Potrivit unui comunicat al MAE transmis, miercuri, AGERPRES, Bogdan Aurescu l-a primit miercuri pe Ihor Prokopchuk, cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, aniversată la 24 august, care coincide în acest an cu împlinirea a şase luni de la declanşarea războiului ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022.

Ministrul l-a felicitat pe diplomatul ucrainean cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, a transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti cauzate de agresiune şi a reiterat convingerea că Ucraina va ieşi învingătoare din acest război nedorit şi neprovocat.

Şeful diplomaţiei române a oferit asigurări că România va rămâne alături de Ucraina şi poporul ucrainean în aceste momente extrem de dificile.

Ministrul Afacerilor Externe a reiterat sprijinul României pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei şi a evocat măsurile multidimensionale de sprijin pe care România le-a adoptat de la debutul agresiunii nejustificate şi neprovocate a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Ambasadorul agreat al Ucrainei, Ihor Prokopchuk, a mulţumit în mod deosebit atât pentru numeroasele măsuri concrete de sprijin pe care statul român le-a acordat Ucrainei, cât şi pentru gesturile simbolice şi mesajele de susţinere transmise la cel mai înalt nivel din partea autorităţilor române. De asemenea, a salutat dialogul politic bilateral dintre Ucraina şi România, marcat de un dinamism aparte.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la situaţia de securitate, economică şi umanitară din Ucraina, dar şi în ceea ce priveşte oportunităţile concrete de cooperare bilaterală sectorială în sprijinul procesului de reconstrucţie a Ucrainei.

Ambasadorul Ucrainei a apreciat în mod deosebit faptul că, în semn de solidaritate cu Ucraina, ministrul afacerilor externe a decis ca sediul central al Ministerului Afacerilor Externe să fie iluminat în serile de 23 şi 24 august (între orele 20.15 - 23.00), în culorile drapelului ucrainean, iar drapelul Ucrainei să fie arborat în aceste zile în faţa clădirii MAE.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri