Al doilea tren cu ajutoare pentru Turcia a plecat din București

0
Publicat:

Cel de-al doilea tren cu ajutoare pentru Turcia a plecat luni, din Gara București Vest, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, prin Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă 'CFR Marfă' SA, alte produse de cazarmament din stocurile 'Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt)' ale RescEU vor ajunge în Republica Turcia", se artă într-un comunicat al IGSU.

De asemenea, primul tren marfar cu ajutoare către Turcia a plecat în data de 11 februarie din Bucureşti și a ajuns noaptea trecută, transmite IGSU.

Ajutoare pentru Turcia / Foto: IGSU
Ajutoare pentru Turcia / Foto: IGSU

„Reamintim că Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acțiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacități de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfășurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. Prin acest program, produsele pot fi puse la dispoziția țărilor care se confruntă cu situații de urgență de amploare și care în baza cererilor de asistență internațională înaintate, echipamentele/materialele să fie transportate, sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situații de urgență.”, se mai arată în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite