15 români, în greva foamei pe o navă de croazieră în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi români, membri ai echipajului navei de croazieră Royal Caribbean, au intrat în greva foamei şi cer companiei să îi repatrieze, după ce au aşteptat aproape două luni să fie trimişi acasă, scrie Daily Mail.

Cei 15 membri ai echipajului nu au mâncat de joi după-amiază. „Sănătatea mea mentală se degradează. Nu mai avem nicio speranţă”, a explicat pentru Miami Herald unul dintre membrii echipajului, care şi-a dorit să rămână anonim de teama concedierii.

Angajaţii susţin că firma a ameninţat să pedepsească lucrătorii dacă vorbesc cu jurnaliştii.

Un purtător de cuvânt al companiei a transmis că lucrează la clarificarea situaţiei cu membrii echipajului. „Situaţia a fost rezolvată în această dimineaţă, după o discuţie amiabilă între căpitan şi membrii echipajului nostru”, a spus el.

Însă membrii echipajului au declarat că nu vor opri greva foamei până când nu pot primi dovada că pleacă acasă.

Michael Bayley, CEO al Royal Caribbean, a anunţat că în curând va fi semnat un acord cu Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din SUA.

În acest fel, membrii echipajului vor putea fi repatriaţi, respectându-se măsurile de siguranţă legate de noul coronavirus.

Până acum, au plecat acasă 16 membri ai echipajului, toţi de orginine americană.

Românii, amânaţi în mod repetat

Navigator of the Seas a ajuns pe 10 mai la Miami, de unde românii speră să poată zbura spre casă.

Cei 15 români au fost amânaţi în mod repetat de la finalul lui aprilie. Mai întâi, li s-a promis că vor fi îmbarcaţi în avion pe 16 mai, la Miami, apoi data anunţată a fost 21 mai, din Barbados.

Unul dintre români se grăbeşte să ajungă în ţară pentru că tatăl său este grav bolnav.

Compania nu a oferit explicaţii pentru amânări. „Vasul va fi două zile la Miami. De ce nu pot pur şi simplu să ne urce într-un avion?”, s-a întrebat unul dintre români.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite