Studenţii le cer candidaţilor la europarlamentare să semneze decalogul educaţiei universitare din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidaţii la alegerile europarlamentare din toate statele, inclusiv din România, sunt invitaţi să semneze un manifest pentru educaţie, în cadrul unei campanii desfăşurate de Organizaţia Europeană a Studenţilor (ESU), din care face parte şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). Studenţii vor face publică lista politicienilor care vor vota cele 10 priorităţi ale învăţământului universitar european.

Prin campania "Vote for Education" li se cere tuturor candidaţilor la europarlamentare să îşi exprime susţinerea faţă de un set de 10 priorităţi legate de educaţie, stabilite de liderii studenţilor din Europa, se arată într-un comunicat al ANOSR.

Printre acestea se numără finanţarea educaţiei din fonduri publice şi cu bugete suficiente, abordarea problemei angajabilităţii absolvenţilor, susţinerea programelor educaţionale de la nivel european, mobilităţile studenţeşti, transparenţa decizională şi implicarea studenţilor în luarea deciziilor sau aspecte legate de discriminare, rasism sau tendinţa transformării studentului în simplu "client" şi a educaţiei în "marfă"

Astfel, ANOSR le va cere candidaţilor români la europarlamentare să semneze manifestul adoptat de liderii europeni ai studenţilor şi să îşi asume public că vor milita pentru priorităţile acestora în Parlamentul European.

Lista care va cuprinde toţi candidaţii semnatari ai manifestului, ce vor fi numiţi "susţinători ai învăţământului superior", va fi publicată pe site-ul oficial al campaniei.

Decalogul studenţilor europeni:

image
Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite