Simulare Evaluare națională 2024. Subiectele la Matematică DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua probă a simulării Evaluării naționale 2024 s-a încheiat. Subiectele la Matematică au constat în 18 exerciții și probleme. 

Elevii au avut de rezolovat 18 exerciții și probleme. Sursa foto: arhivă
Elevii au avut de rezolovat 18 exerciții și probleme. Sursa foto: arhivă

La primul subiect au fost 5 itemi de tip grilă și unul în care elevii au trebuit să precizeze dacă o afirmație este adevărată sau falsă.

image
image

Simulare Evaluare națională 2024. Subiectele la Matematică

Subiectul al II-lea a fost integral grilă și majoritatea problemelor au fost de geometrie. Elevii au avut la dispoziție două ore să rezolve toate cerințele examenului. 

matematica 3 jpg

La  subiectul al III-lea itemii au solicitat scrierea pe foaia de examen a rezolvărilor complete.

matematica 4 jpg

La problema de geometrie în spațiu, ultimul item, elevii au avut un cub și două cerințe notate cu 2 puncte, respectiv 3 puncte.

image

Baremul de corectare va fi publicat de Ministerul Educației la ora 15.00.

Mâine, elevii vor susține ultima probă a examenului de simulare a Evaluării naționale 2024, cea la Limba Maternă. Anul acesta, lucrările nu vor mai fi corectate manual, ci digitalizat. 

Simulare Evaluare națională 2024. Notele nu se trec în catalog

Ieri, 5 februarie, la proba de Limbă română, platforma digitală s-a blocat pentru 20 de minute, totul din cauza suprasolicitării. Mulți profesori asistenți s-au plâns că lucrările elevilor au început să se încarce din ce în ce mai greu. A fost și motivul pentru care în anumite școli, pentru a se economisi timp, copiii au predat broșurile iar acestea s-au încărcat toate la final. 

Ieri au fost excluși din examen  6 elevi care ar fi încercat să copieze. Conform datelor oficiale prezentat de minisetrul educației, la proba de Limbă română au absentat aproximativ 12.000 de elevi. 

Rezultatele obţinute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Notele la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi. 

Rezultatele finale ale simulării Evaluării naționale vor fi comunicate pe 23 februarie. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite