Pensionarii îşi pot păstra funcţiile de conducere în învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care ocupă funcţii de conducere în învăţământ (directori de şcoli, inspectori) şi ajung la vârsta legală de pensionare îşi vor putea păstra aceste poziţii până la finalul anului şcolar, prevede un ordin de ministru publicat recent în Monitorul Oficial.

”Personalul de conducere, îndrumare şi control, care îndeplineşte condiţiile legale de pensionare, poate ocupa, prin detaşare în interesul învăţământului, cu avizul Consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, funcţii de conducere, îndrumare şi control, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2012 – 2013”, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, datat 7 octombrie, publicat luni în Monitorul Oficial.

Până la publicarea acestui act normativ, dascălii care erau şi directori de şcoală sau inspectori şcolari şi ajungeau la vârsta de pensionare pe parcursul anului şcolar erau nevoiţi să renunţe la funcţiile de conducere.

Ei puteau rămâne doar cu funcţia de la catedră, până la încheierea cursurilor. 

”Personalul de conducere, îndrumare şi control care îndeplineşte condiţiile legale de pensionare nu mai poate îndeplini funcţia ocupată şi revine la postul didactic/catedra pe care este titular”, prevedea vechea lege.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite