Lucrarea unei eleve românce a fost expusă la Guidhall Art Gallery din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pictorița Luisa Balaban (18 ani) a obținut premiul al doilea la ediția din acest an a concursului de arte plastice „Sport și Artă", competiție organizată o dată la patru ani, cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară, de Comitetul Internațional Olimpic, prin comisia sa de Cultură și educație olimpică.

Elevă în clasa a XI-a la Liceul de Arte Plastice „N. Tonitza" din București, Luisa Balaban s-a prezentat în competiție la secțiunea grafică, cu lucrarea „Răsăritul excelenței" (Excellence Rising). Din România a mai fost selecționată o sculptură - „Grațioasa Nadia Comăneci"- , realizată de Ioan Sideri.

La ediția din acest an a concursului, după o primă selecție, au fost acceptate în faza finală 68 de lucrări (opere grafice și sculptură) provenite din 44 de țări, ale căror Comitete Naționale Olimpice organizaseră, în prealabil, faza națională a concursului, la cele două secțiuni.

În urma jurizării finale, „Răsăritul excelenței" a fost distinsă cu premiul al II-lea la categoria opere grafice, iar tabloul s fost expus - împreună cu toate celelalte lucrări laureate - la Guidhall Art Gallery din Londra, pe tot parcursul Jocurilor Olimpice.

De asemenea, autoarea a fost invitată să-și ridice premiul câștigat în cadrul unei festivități speciale care va avea loc la Amsterdam, în intervalul 25 -27 noiembrie 2012, în cadrul celei de-a VIII-a Conferințe Mondiale pentru Sport.

image
Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite